[mk3]strzelanie w wydech...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]strzelanie w wydech...
mam problem golf3 1.8 90 kucy nr silnika ABS 93 rok strzela mi w wydech przy hamowaniu silnikiem bądz przy zmianie biegów..??! wymieniłem swiece i przewody na NGK bo były po przebiegu i to samo no moze troche lepiej chodzi ale nadal strzela co to moze byc...??!
Re: [mk3]strzelanie w wydech...
Czy masz LPG?Tazik pisze:mam problem golf3 1.8 90 kucy nr silnika ABS 93 rok strzela mi w wydech przy hamowaniu silnikiem bądz przy zmianie biegów..??! wymieniłem swiece i przewody na NGK bo były po przebiegu i to samo no moze troche lepiej chodzi ale nadal strzela co to moze byc...??!
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
Ja mam kata wywalonego ibrak srodkowego tlumika tez mialem ten problem z tym,ze moj palil za duzo i straszne strzelal mi z wydechu, okazalo sie, ze mialem zaplon przestawiony dostawal za duzo paliwa i nie spalalo sie do konca. Sprawdz zaplon
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
z tym stwierdzeniem się nie zgodzę, niby jak ma zassać tlen do wydechu jak tam jest nadciśnienie (spaliny).abc pisze:Możesz mieć gdzieś nieszczelny wydech i przy hamowaniu niespalona mieszanka pobiera tlen przez te nieszczelności i stąd następuje spalanie w wydechu.
do Tazik: ma być 6 stopni (silnik ABS) przed GMP
Nieszczelność może wpływać na działanie sondy ale nie bezpośrednio na sztrzały.wojteks pisze:z tym stwierdzeniem się nie zgodzę, niby jak ma zassać tlen do wydechu jak tam jest nadciśnienie (spaliny).abc pisze:Możesz mieć gdzieś nieszczelny wydech i przy hamowaniu niespalona mieszanka pobiera tlen przez te nieszczelności i stąd następuje spalanie w wydechu.
do Tazik: ma być 6 stopni (silnik ABS) przed GMP
dYZIO (nick: borbet)