[VR6] co to jest?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[VR6] co to jest?
Witam, ostatnio zauwazylem, ze pekl mi ten plastik (pierscien) na wezyku od odmy. Kolejne zdjecia prowadza do wlasciwej lokalizacji
Myslalem, ze mozna wymienic ten fragment, ale w ASO powiedzieli mi, ze nie ma takiej czesci i jedna caloscia jest to co zaznaczylem na zdjeciu ponizej, a kosztuje 500zl:
Macie jakies propozycje (poza tym co uslyszalem w ASO)?
Slyszalem, ze ludzie tam stozki zakladaja, ale podobno smierdzi wtedy w kabinie olejem :/
Myslalem, ze mozna wymienic ten fragment, ale w ASO powiedzieli mi, ze nie ma takiej czesci i jedna caloscia jest to co zaznaczylem na zdjeciu ponizej, a kosztuje 500zl:
Macie jakies propozycje (poza tym co uslyszalem w ASO)?
Slyszalem, ze ludzie tam stozki zakladaja, ale podobno smierdzi wtedy w kabinie olejem :/
Dobrze ci powiedzieli, że osobno tego już nie kupisz. To zawór podciśnieniowy, dostarcza opary oleju z silnika na kolektor ssący. Ja za to z razem z wężem ( dolne zdjęcie ) dałem z tego co pamiętam 350 zł w serwisie VW - Noma. Wcześniej szukałem samego zaworu z rok i niestety bez szans. Jak masz to pękniete to na przepustnice leci syf i może się ona zabrudzić i przestać poprawnie działać. W serwisie VW powiedzieli mi też, że to ma za zadanie smarownie przepustnicy oparami oleju, więc radziłbym ci raczej szybko naprawić. Zadzwoń sobie do Nomy do Katowic i porównaj cenę. Tel. na dział części to 032 3588121 - tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość. Podaj im numer części - jest wytłoczona na zaworze.
Ostatnio zmieniony pn sie 06, 2007 12:32 przez Piter, łącznie zmieniany 5 razy.
ja tam u siebie nie widze numeru na tej czesci, a z forda dostalem odpowiedz, ze jest to:gtibodek pisze:trzeba po numerze originalu i sie dowiem. daj numer jak masz to poszukamy
Poz. 6 zawór (7364573) koszt 142 zł.
jezeli ktos moze to taniej zalatwic to prosze o odpowiedz, jak nie to zamowie u nich, bo nie chce juz dluzej zwlekac
Ostatnio zmieniony wt sie 07, 2007 18:33 przez Biaggi, łącznie zmieniany 1 raz.