Problem ze swiatlami !!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mlodybalon
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem ze swiatlami !!!!

Post autor: mlodybalon » ndz sie 05, 2007 18:29

Witam serdecznie. Jak napisalem posiadam golfa mk4 wersja usa gdzie zamontowany jest uklad ktory po starcie silnika sam wlacza swiatla w samochodzie wiec pokretlo od ich recznego wlaczania sluzylo mi tylko do wlaczania podswietlania deski rozdzielczej. Niestety jakis tydzien temu uklad ten nawalil i tylne swiatla nie wlaczaja sie automatycznie a dopiero po przekreceniu pokretla swiatel... Czy ktos wie gdzie moze znajdowac sie ten uklad bo nikt jak na razie nie potrafil mi pomoc... Z gory dziekuje...

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz sie 05, 2007 18:35

Ciekawa informacja w dobie nowych przepisów!!!!!!!!!! Ja na dzień dobry szukał bym przy przekaźnikach lub co gorsza w module komfortu , wszelkie informacje będą bacznie obserwowane

mlodybalon
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mlodybalon » ndz sie 05, 2007 18:43

A gdzie taki modol komfortu sie znajduje w srodku auta czy moze pod maska???? Troszke wiecej konkretow poprosze!!!

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz sie 05, 2007 18:52

Nad pedałem sprzęgła

greg

Post autor: greg » ndz sie 05, 2007 21:20

no ja myślę że to jednak nie to - zakładając ze opiera się to na przekaźniku zwłocznym to idą kabelki które łączą sie za pośrednictwem diod z kablami idącymi do włącznika - jeśli jest tak jak myślę to przekaźnik masz zamontowany w dodatkowych gniazdach przekaźników (nad głównymi) i od tego przekaźnika idą kabelki. Wystarczy sprawdzić czy masz zasilanie na pinach od włącznika odpowiadających za włączenie świateł a że brakuje zasilania na pinie odpowiedzialnym za tylne światła i masz do zrobienia ten odcinek

Awatar użytkownika
scss
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Bora Variant 1.6 AUS, Polo 6N2 1.4 AUD, Amarok 4Motion BiTDI 2.0

Post autor: scss » ndz sie 05, 2007 21:47

Tu masz wątek o wurzuceniu DRL (daytime running lights) http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1935262, może ci się przyda.

Pozdrawiam Grzesiek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”