Witam wszystkich serdecznie!
Mam Golfa II silnik 1.8 90 konny.Własnie wymieniłem w nim wtrysk ale powstał zupełnie nowy problem;-( Auto nie ma prawie w ogóle wolnych obrotów.Normalnie zapala, posiada wysokie obroty a wiec jeździ ale przy zejsciu na wolne obroty auto gasnie.Mechanik ostatnio stwierdził że trzeba przyczyn szukac gdzieś w elektryce.Jeżeli ktoś ma jakis pomysl to prosze o pomoc bo auto stoi w warsztacie już ponad tydzień.Pozdrawiam wszystkich użytkowników Volkswagena.Mój mail to axel3@op.pl
Problemy z wolnymi obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z wolnymi obrotami
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:10 przez axel3, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomyart
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
sprawdź krokowiec i ew. spróbuj wyregulować TPS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=82826
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 22:23 przez tomyart, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ja w swoim nie mam sondy i chodzi dobrze, w silniku RP odlaczalem sonde i tez chodzi wiec raczej nie ma sensu kupowac lambdy bo to kupa kasy
[ Dodano: 02 Sie 2007 09:51 ]
slyszlem ze jak sie odlaczy akumulator na noc i komp sie zresetuje to jak go podlaczysz i bedzie chodzil na wolnych obrotach do momentu az sie nagrzeje to powinno byc ok, tylko trzeba kompa zresetowac
[ Dodano: 02 Sie 2007 09:51 ]
slyszlem ze jak sie odlaczy akumulator na noc i komp sie zresetuje to jak go podlaczysz i bedzie chodzil na wolnych obrotach do momentu az sie nagrzeje to powinno byc ok, tylko trzeba kompa zresetowac