pompa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Globus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

pompa

Post autor: Globus » śr sie 01, 2007 05:56

Witam!Zrobiłem swapa 1,8 gaznik na 16v i zamontowana pompa paliwa w komorze silnika okazała sie za słaba,dostałem wczoraj pompe od gti i w niej mam 2 przewody zasilajace i 2 powroty i nie wiem który gdzie podłaczyć. Pozdr

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » śr sie 01, 2007 07:08

pompa ma minusa wzietego na stale z masy samochodu, +12V jest podawane z przekaznika. Przekaznik ma podpiety +12V ze stacyjki na cewke a druga strona cewki jest podpieta do kompa. Musi byc przekaznik podpiety do kompabo komp zalacza pompe na ok 3 sek przy zalaczeniu zaplonu i wlacza ja dalej gdy kopmuter dostaje impusly z modulu zaplonowego- czyli gdy silnik juz pracuje. Podaj od jakiego samochodu masz ten silnik (II czy III i oznaczenie silnika to podam ci z ktorego pinu jest sterowany przekaznik od pompy)

Awatar użytkownika
Globus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Globus » śr sie 01, 2007 07:29

"Podaj od jakiego samochodu masz ten silnik (II czy III i oznaczenie silnika to podam ci z ktorego pinu jest sterowany przekaznik od pompy)[/quote]"
mk2 1,8 16v kr
I nie wiem jak sie z paliwem podłaczyć, które przewody na zasilanie ida a które na powrót :kac:
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 11:36 przez Globus, łącznie zmieniany 3 razy.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » śr sie 01, 2007 17:13

jutro bede mial schematy elektryczne dla ciebie ale jak podlaczyc weze do pompy to nie wiem. No a tak poza tym to w mk2 sa 2 pompy paliwowe

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 01, 2007 18:28

a poza tym sprawdź czy masz dobre te pompy. Bo piszesz że do GTI, a GTI na digifancie np PF ma 3 razy słabsze pompy jak GTI z KR

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Globus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Globus » śr sie 01, 2007 20:46

Paweł Marek pisze:a poza tym sprawdź czy masz dobre te pompy. Bo piszesz że do GTI, a GTI na digifancie np PF ma 3 razy słabsze pompy jak GTI z KR
,

Pompy mam dobre na pewno wstawiłem od audi 2,2 od gti wykorzystałem obudowe od razu gdzie słabsze przewody były to popekały,na wolnych obrotach sie poprawił a jak próbna jazde zrobiłem to kibel :grrr: na wysokich obrotach dławic sie zaczął i strzelac,Musze gdzies indziej przyczyny szukac.Dzieki za pomoc.Hej

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”