GTI bierze olej, plyn chlodniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
chyba jest tak ze nie widac gdzie by mogl uciekac ten plyn wszystko jest suche zawioze go do mechaniora i niech sprawdzi co i jak. A co rozumisz przez remont silnika wymienie uszczelke a jesli nie bedzie trzeba to uszczelniacze i mysle ze powinno sie uspokoic ten pelen syntetyk mogl to wszystko przeplukac;/
TRUTEK
Co do uszczelniaczy to jest to jedna ze słabości Golfa, mi brał 1l oleju na 1500 km. Po wymianie uszczelniaczy problem zniknął.
Pytanie do wszystkich czy ubywanie płynu chłodniczego może być związane z wysoką temperaturą powietrz np w okresie letnim?
[ Dodano: Sro Sie 01, 2007 10:57 ]
Pytanie do wszystkich czy ubywanie płynu chłodniczego może być związane z wysoką temperaturą powietrz np w okresie letnim?
[ Dodano: Sro Sie 01, 2007 10:57 ]
wymianę uszczelki pod głowicą, planowanie głowicy. ale to traktuj jako ostateczność. nie wiem jak dużo ubywa ci tego płynu chłodniczego. ja co 7-8 tys km dolewam z 0.5ltrutil pisze:chyba jest tak ze nie widac gdzie by mogl uciekac ten plyn wszystko jest suche zawioze go do mechaniora i niech sprawdzi co i jak. A co rozumisz przez remont silnika wymienie uszczelke a jesli nie bedzie trzeba to uszczelniacze i mysle ze powinno sie uspokoic ten pelen syntetyk mogl to wszystko przeplukac;/
Mi się wydaje, że będzie potrzebna też wymiana pierścieni i szlif cylindrów. Jakby to była uszczelka, to by płyn mieszał się z olejem i jednego, albo drugiego by przybywało, a nie ubywało.trutil pisze:chyba jest tak ze nie widac gdzie by mogl uciekac ten plyn wszystko jest suche zawioze go do mechaniora i niech sprawdzi co i jak. A co rozumisz przez remont silnika wymienie uszczelke a jesli nie bedzie trzeba to uszczelniacze i mysle ze powinno sie uspokoic ten pelen syntetyk mogl to wszystko przeplukac;/
koles powiedzial ze jak sciagac glowice to zeby to zrobic raz czyli wymiana pierscieni itd dla mnie remont silnika teraz to ja widze 1 wyjscie sprzedac wymarzone GTI:((
[ Dodano: 02 Sie 2007 12:47 ]
koles powiedzial ze za te 1200zl to tylko takie dopieszczenie a nie remont silnika wszystko okazaloby sie jakby sciagnal glowice itd jak wygladaja cylindry wiec moze sie skonczyc nie na 1200 tylko duzo duzo wiecej
[ Dodano: 02 Sie 2007 12:47 ]
koles powiedzial ze za te 1200zl to tylko takie dopieszczenie a nie remont silnika wszystko okazaloby sie jakby sciagnal glowice itd jak wygladaja cylindry wiec moze sie skonczyc nie na 1200 tylko duzo duzo wiecej
TRUTEK
- piotrpotrzebny
- Użytkownik
- Kontakt:
Mechanik prawde powiedzila mowiac ze jak sciagnie glowce to dopiero zaobaczy.bo niewiadomo w jakim sa stanie w tym GTIku gniazda zaworowe,zawory i popychacze hydrauliczne....a nie mozesz sobie samemu sciagnac głowice zobaczyc w jakim jest stanie i dopiero zawiesc mechanikowi na ewentualne sprawdzenie glowice planowanie idp.napewno wyjdzie ci duzo taniej!!!
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
Taa, ale nie każdy się na tym tak zna i nie każdy ma możliwości. Dla jednych zdjęcie głowicy to jak otwarcie pudełka z masłem, a dla innych jak stanie na rękach przez 10 godzinslimak20 pisze:Mechanik prawde powiedzila mowiac ze jak sciagnie glowce to dopiero zaobaczy.bo niewiadomo w jakim sa stanie w tym GTIku gniazda zaworowe,zawory i popychacze hydrauliczne....a nie mozesz sobie samemu sciagnac głowice zobaczyc w jakim jest stanie i dopiero zawiesc mechanikowi na ewentualne sprawdzenie glowice planowanie idp.napewno wyjdzie ci duzo taniej!!!
Ale jak mówiłem wyżej. Jak zdejmie głowice, to okaże się, że przydałoby się pierścienie wymienić (bo skoro jest już zdjęte, to mały koszt już).
150 zł za wymianę uszczelniaczy zaworowych, uszczelniacze i uszczelkę pod pokrywą zaworów (przy ich wymianie nie trzeba ściągać głowicy). Zacznij od tego, bo jest to najprostsze, najtańsze i najbardziej prowdopodobne rozwiązanie twojego problemu.trutil pisze:dzisiaj bede u mechaniora zobaczymy co powie wszystko napisze dzieki za pomoc chlopaki pozdro
[ Dodano: 02 Sie 2007 11:06 ]
no bylem u mechanika za koszt tego co sie dzieje zeby to zrobic to jest 1200zl a wy rzucaliscie cenami w przedziale 150zl
Jedź do inych mechaników, bo 1200 zł to bardzo dużo. Tak jak mówią inni. Wydaje mi się że gość domyślił się że jesteś laikiem, że jesteś bardzo przejęty tym wszystkim (bo któż z nas by w twojej sytuacji nie był) i może na tobie zarobić.