Witam
Moj serdeczny kolega jest w posiadaniu pieknego Golfa IV z naklejki odczytalem ze jest w wersji BESIS. Samochod ten ma klime klimatronic, wspomaganie, abs, 4x poduszka powietrzna, dzielona tylna kanape. Ale nie dziala w nim centralny zamek, tzn nie wiemy czy w nim jest centralny zamek. Czy moze jest zepsuty hmm... jak sprawdzic czy ten samochod ma centralny zamek czy nie. Nie ukrywam ze sprawdzalem juz naklejke w bagazniku i symbole ale nie ma tam symbolu cyfrowo literowego centralnego zamka ale wiem ze nie zawsze jest wpisany. sam posiadam Passata B5 i wszystkiego nie ma wpisanego do nalepki, tak jak centralnego zamka.
Prosze o pomoc jak to ustalic - oczywiscie nie ma on pilota do niego a z kluczyka nic sie nie dzieje ani z klapy ani z zamka od kierowcy czy pasazera.
Jesli juz okazaloby sie ze nie ma on takiego zamka centralnego prosze o podpowiedz co trzeba zrobic zeby go dostawic.
Pozdrawiam przybora
PS# z gory dzieki za ODP.
Jak sprawdzic czy jest centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzic czy jest centralny
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:25 przez przybora, łącznie zmieniany 1 raz.
- stanislawski
- Ma gadane

Centralny zamek to dwie zasadnicze części:
- te które są na pewno to w każdych drzwiach serwomechanizmy do zamykania, wyzwalane centralką lub kluczykiem.
Łatwo sprawdzić, czy kluczyk zamyka/otwiera wszystkie drzwi - bo to słychać - silniki ciągną i zamykają lub otwierają zamki.
Inna sprawa centralka zamka.
Ja mam Golf'a IV trzy drzwi i nie miałem centralki, ale centralny zamek to (chyba) standard.
Centralkę dokupiłem (80zet) i teraz mam i pilota i centralny zamek alko z kluczyka albo z pilota.
Miłego dnia
Jerzy - Kraków
[ Dodano: 01 Sie 2007 08:12 ]
A ta wersja to chyba BASIS a nie BESIS

- te które są na pewno to w każdych drzwiach serwomechanizmy do zamykania, wyzwalane centralką lub kluczykiem.
Łatwo sprawdzić, czy kluczyk zamyka/otwiera wszystkie drzwi - bo to słychać - silniki ciągną i zamykają lub otwierają zamki.
Inna sprawa centralka zamka.
Ja mam Golf'a IV trzy drzwi i nie miałem centralki, ale centralny zamek to (chyba) standard.
Centralkę dokupiłem (80zet) i teraz mam i pilota i centralny zamek alko z kluczyka albo z pilota.
Miłego dnia
Jerzy - Kraków
[ Dodano: 01 Sie 2007 08:12 ]
A ta wersja to chyba BASIS a nie BESIS
Super dzieki za szybkie odpowiedzi ale moze ktos mi powie co bym musiał dokupic, jak to wyglada i gdzie podłączyć, żeby moj kolega miał ten centralny zamek. Jak przekrecam kluczykiem to nic sie nie dzieje i zamki bardzo lekko chodza nie ma oporu - mysle ze jakby byl popsuty to bylby opor.
A wiec co ja mam mu dokupic zeby chodzilo.
Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
A wiec co ja mam mu dokupic zeby chodzilo.
Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
- stanislawski
- Ma gadane

Chyba WSZYSTKO musisz kupić, w pobliżu Krakowa w Modlniczce jest świetny punkt, sklep, serwis i montaż za jednym zamachem. Nie wiem w Twojej okolicy jak jest.przybora pisze:....... co bym musiał dokupic, jak to wyglada i gdzie podłączyć, żeby moj kolega miał ten centralny zamek. .......
Pozdrawiam
Tato, a dlaczego ten samochód jest zepsuty?
Synku, on nie jest zepsuty. To diesel.
Synku, on nie jest zepsuty. To diesel.