Uzywana III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uzywana III
Witam zakupiłem nie dawno III w Diesel i chciałem sie zapytac Was czy to fajny pomusł ma przejechane 280 tys nic nie dymi i na co mam zwrócic szczególna uwage nie maiłem jeszcze D pozdrawiam
Nalezaloby zaczac od tego jaki rocznik, jaki silnik, typ silnika, czy to zwykly D czy TD czy moze TDI... itd.
280K to sporo ale D i TD moge zrobic po 500K.
Czy mial generalny remont silnika czy nie itd...
za ile kupiles, co masz do wymiany, czy byles na stacji diagnostycznej, czy cos cieknie, ile ma KM itd bla bla bla.
A wogole to jakiego jest koloru i czy ma szyber
Jak chcesz zeby Ci powiedziec czy tak czy nie to musisz napisac wiecej.
a jesli sie mamy oprzec na tych kilku zdaniach: D - tak
Pozdrawiam
T.
280K to sporo ale D i TD moge zrobic po 500K.
Czy mial generalny remont silnika czy nie itd...
za ile kupiles, co masz do wymiany, czy byles na stacji diagnostycznej, czy cos cieknie, ile ma KM itd bla bla bla.
A wogole to jakiego jest koloru i czy ma szyber

Jak chcesz zeby Ci powiedziec czy tak czy nie to musisz napisac wiecej.
a jesli sie mamy oprzec na tych kilku zdaniach: D - tak

Pozdrawiam
T.
-
- Gadatliwa bestia
Wymień na początku rozrząd cały bo nie wiesz kiedy był wymieniany, a to warto zrobić bo w dieslach lubią czasem zawodzić jesli ktos go nie wymienił kiedy była jego pora. Wymień olej w silniku i filtry paliwa, oleju i powietrza . Wiem że to troche kosztuje ale będziesz miał pewność że jak na pierwszy rzut oka jest ok. Potem wyjdzie ci co trzeba zrobic w czasie jazdy, ale jeżeli ktoś o to auto dbał to napewno nie będziesz dużo do niego dokładał. Ja mam dwa golfy a jeden z nich z 1986 roku silnik ma przejechane 240.000 km udokumentowane i chodzi jak zegarek, nie jeden Ford lub inny wynalazek nowy by chciał tak pracować jak on. Zycze miłej eksploatacji samochodu. 

tak to to jest D kupiony w niemczech sam osobioscie od goscia z ok 50 lat silnik jest suchy jak pieprz tylko poci sie delikatnie na deklu pod jednaz trzech nakręrek dekla ale minimalnie na stacju nie byłem ale pali z pierwszego kopa tak to nie ma problem a jak sprawdzioc czy nie był po remoncie ??to jest kombi i ma szyberek to jest naprawde bajer sprawa na lato a dzieki za odp