mk2 1,3 skrzynia biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

mk2 1,3 skrzynia biegów

Post autor: jaszczur » wt maja 24, 2005 15:53

mam takie pytanie,siostra od mojej żony chce kupić auto namówiłem ją oczywiście na golfa,znależliśmy 2 1,3 z 91 r za 4800zł,autko jest niczego sobie tylko facio mówi,że skrzynia jest piątka a on ma 4 biegi i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć,czy takie modele były czy chłop coś ze skrzynią kombinował,a jak nie to jak zrobić piąty bieg i czy wogółe się to opłaca.pozdro idzięki za informację.

Awatar użytkownika
skorut
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: skorut » wt maja 24, 2005 16:48

Ja mam 1.3 też 91r i mam 4-biegową skrzynię, ale wiem, że 5-biegowe też były w tych silnikach bo znajomy ma. Więc albo gościu nie ma pojęcia o tym samochodzie, albo jakąś ścieme wciska.

Awatar użytkownika
mr_simon
..::INTRUDER::..
Kontakt:

Post autor: mr_simon » wt maja 24, 2005 18:01

Albo skrzynia do d**y, albo ma skrzynię 4

Volskwagen - Das Auto.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » wt maja 24, 2005 19:13

to z tego wynika,że facio kit żeni?

maniack

Re: mk2 1,3 skrzynia biegów

Post autor: maniack » wt maja 24, 2005 21:19

jaszczur pisze:mam takie pytanie,siostra od mojej żony chce kupić auto namówiłem ją oczywiście na golfa,znależliśmy 2 1,3 z 91 r za 4800zł,autko jest niczego sobie tylko facio mówi,że skrzynia jest piątka a on ma 4 biegi i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć,czy takie modele były czy chłop coś ze skrzynią kombinował,a jak nie to jak zrobić piąty bieg i czy wogółe się to opłaca.pozdro idzięki za informację.
moze zle wrzucasz? ja mialem problem z wbiciem piatki w golfie dieslu 1.6td - tam byly chyba tylko 5'tki, no nie? jedziemy, jazda probna, chce wbic piatke i nic, nie wchodzi. okazalo sie, ze troche zle wbijam - 5'tka byla tak dziwnie ustawiona w porownaniu do "normalnych" skrzyń...

pokombinuj trochę. ją się wrzuca tak dziwnie, trochę jakby na ukos... przynajmniej tak mi się pamięta... kiedy to było... heh... ;) ale to jest 1.3 i jest realna szansa, że skrzynia jest 4'ka... a koles dla picu założył końcówkę od skrzyni 5'tki... albo miał piątkę, ale szlag ją trafił, to kupił tanio czwórkę i teraz kit puszcza... więc jak rzeczywiście czwórka - to dobrze się wozowi przyglądnij. nie powinien takiego kitu pociskać. zaufanie teraz masz miec do kolesia 0.

popros go o wrzucenie piatki przy tobie... zobacz co zrobi. 1.3 to kosiarka, pewnie już zerżnięta nieźle, więc "uważaj w co się pakujesz" :)

Awatar użytkownika
Egon PŃ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Egon PŃ » śr maja 25, 2005 01:35

ja kupiłem skrzynie 5tke na giełdzie za 600zł a 4ki były za 300zł.
Nawet jak bedzie 4 to nie ma co płakać podobno przy 1.3 jest bardzo mała roznica. Lepiej zeby to był 4ka niz zepsuta 5tka

Awatar użytkownika
mr_simon
Kontakt:

Post autor: mr_simon » śr maja 25, 2005 08:54

1,3 na 4 jest bardziej elastyczniejszy.

Volskwagen - Das Auto.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”