Wywala płyn chłodzący przez otwór bezpieczństwa w zbiorniku.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wywala płyn chłodzący przez otwór bezpieczństwa w zbiorniku.
Witam. Mam pytanie, takie jak w temacie. Czy jest to spowodowane, że zepsuł sie termost. Jakie jeszcze objawy zauważylem to to ze gdy jest nalane płynu to lini max. to gdy silnik chodzi i osiaga swoja optymalna temperaturę, widać jak się podnosi ilość płynu w zbiorniku. Pozdrawiam. Silnik 1,6 D.
Termostat wymieniłem. Dzisiaj kumpel za mną jechał i mówił mi później ze szary dym leciał z rury wydechowej. Martwie sie czy nie trzeba juz uszczelki pod głowica wymienia, a najgorzej jak by była dziura w bloku :/ . Ogólnie moc silnika nie spadła. Jutro popróbuje z chłodnica. Ma ktoś jakiś pomysł.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
MK2 JP lubi OR :D
Dzisiaj jechałem, rozgrzałem silnik, dawałem mu trochę po *#cenzura#* i wody nic nie ubyło, no może minimalnie w zbiorniczku ale to z poziomu max na min. Patrzałem na bagnet i czysty olej, także pod korkiem, nie było żadnych kropli wody. Po przejechaniu sie, odkręciłem zbiorniczek wyrównawczy i tylko para uchodziła. Z wężyka powrotnego woda leciała, zero bąbelków. A z chłodnica nic nie robiłem, nie chciało mi się . Nie wiem czemu wczoraj mi się takie rzeczy działy. Może układ był zapowietrzony, no ale żeby szary dym ?? Nie kumam, to są chyba jakieś dziwne uroki diesli
Pozdro.
Jak ma ktoś jakiś pomysł to pisać, na pewno nowa informacja się przyda.
Pozdro.
Jak ma ktoś jakiś pomysł to pisać, na pewno nowa informacja się przyda.
Witam. Mi pekla glowica, w dwóch miejscach pomiedzy zaworami. Wode przepalalo, a sie dowiedzilem ze jakichs krocców na bloku silnika nie mialem dokreconych i nimi mi też wywalalo wode. Dałwm auto na warsztat do znajomego i czekam juz 1,5 miecha na auto, jutro prawdopodobnie odbieram, ciezko bylo dostac dobra głowice do 800 zl, była sprawdzona i wszystko ok, koszt calkowity chyba 1400 -1500 zl. Pozdro.