Nie odpala gdy slonce pali, gdy zimno jest ok
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
zibijz
- Nowicjusz

- Kontakt:
Nie odpala gdy slonce pali, gdy zimno jest ok
Witam! Wiem że ten temat był maglowany wielokrotnie a ja przeczytałem już chyba całe forum (i nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi) więc prosze nie dawajcie odpowiedzi typu: "... użyj wyszukiwarki..." itd.
Poruszam się Golfem 3 1,4 CL z 93 r. Mój problem pojawił się z 2 miesiące temu gdy zaczęły sie upały. Mianowicie stwierdziłem że gdy samochód się nagrzeje na słońcu to nie chce zapalić a gdy jest chłodno tzn. z samego rańca albo pod wieczór zapala bez problemu albo za drugim razem. Tzn. jak przekręcam kluczyk to nic sie nie dzieje po prostu cisza. Byłem u elektryka wymieniłem kostke od stacyjki jak to pisze w wielu postach ale nic to nie dało po paruu dniach znów to samo. Kostke mam niemiecką za 32 zł. Dodatkowo mam wymienione przewody wysokiego napięcia, świece. Samochód posiada instalację gazową. Dodatkowo ma chyba nieoryginalny immobilaizer tzn. posiadam dodatkowy kluczyk do przytknięcia z kostką i sie rozzbraja albo uzbraja ale nie jestem peweien czy to orginał VW.
Błagam o pomoc CO TO MOŻE BYĆ bo cały czas odpalam go na krótko jak nie idzie normalnie a zaczyna mnie to już wnerwiać. Więc jeszcze raz prosze POMÓŻCIE!!!
Poruszam się Golfem 3 1,4 CL z 93 r. Mój problem pojawił się z 2 miesiące temu gdy zaczęły sie upały. Mianowicie stwierdziłem że gdy samochód się nagrzeje na słońcu to nie chce zapalić a gdy jest chłodno tzn. z samego rańca albo pod wieczór zapala bez problemu albo za drugim razem. Tzn. jak przekręcam kluczyk to nic sie nie dzieje po prostu cisza. Byłem u elektryka wymieniłem kostke od stacyjki jak to pisze w wielu postach ale nic to nie dało po paruu dniach znów to samo. Kostke mam niemiecką za 32 zł. Dodatkowo mam wymienione przewody wysokiego napięcia, świece. Samochód posiada instalację gazową. Dodatkowo ma chyba nieoryginalny immobilaizer tzn. posiadam dodatkowy kluczyk do przytknięcia z kostką i sie rozzbraja albo uzbraja ale nie jestem peweien czy to orginał VW.
Błagam o pomoc CO TO MOŻE BYĆ bo cały czas odpalam go na krótko jak nie idzie normalnie a zaczyna mnie to już wnerwiać. Więc jeszcze raz prosze POMÓŻCIE!!!
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 18:34 przez zibijz, łącznie zmieniany 1 raz.
skoro sie nic nieodzywa nawet rozrusznik nie kreci to może szczotki w rozruszniku sie zawieszają, jak wsiadziesz i niebedzie krecił to puknij delikatnie kilka razy młotkiem w rozrusznik jakzacznie krecic to wina lezy po jego stronie...
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
zibijz
- Nowicjusz

- Kontakt:
Co do śniedzienia styków na rozruszniku to raczej małoprawdopodobne bo na krótko odpala bez problemu za każdym razem. Bardziej prawdopodobna może być przerwa na przewodach, albo coś z tym immo. Te golfy chyba nie mialy go w seryjnych modelach. Ale intrygujace jest to ze nie pali jak sie zagrzeje cały samochód. Jak jest chłodno to pali...
W takim razie jeżeli gorący nie chce palić to sprawdz jeszce przekaźnik 109 czy nie jest przegrzany i nie ma zimnych lutów, chociaż gdy pada ten przekaźnik to auto kręci ale nie zapala. Może imo coś szwankuje. U mnie np jak próbuje odpalić kluczykiem bez transpondera od imo to rozrusznik nie ruszy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lip 28, 2007 20:31 przez grinio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
michal0604
- Użytkownik

Zamontuj przekażnik (symbol 541) do sterowania elektromagnesem w rozruszniku. Orginalny przewód sterujący na styk 86, masa na 85, plus z akumulatora na styk30, a ze styku 87 wyprowadz przewód do rozrusznika w miejsce orginalnego. Po twoim opisie to powinno pomóc. Twoje autko ma pare lat, i pewno na którymś połączeniu ma straty napięcia. Powodzenia w naprawie.
michal0604