ukradli mi kompa help

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

loodger

ukradli mi kompa help

Post autor: loodger » pn maja 23, 2005 21:08

ukradli mi sterownik silnika, silnik w moim granacie(granatowy kolor) to 1,8 RP z jednopunktowym wtryskiem, czy ktoś mi może pomóc ustalić jakiego sterownika mam szukać lub w jaki sposób dojść do jego numerów. niestety nie wpadł mi do głowy pomysł że akurat ta część może paść łupem złodziei więc nigdy nie zainteresowałm się spisaniem parametrów ww sterownika :( a wiecie jak weszli ?? może niektórzy się już domyślają, wyrwali znaczek VW z maskownicy i od tego momentu mieli full access do zamka maski przedniej

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » pn maja 23, 2005 21:49

W takim wypadku to chyba mnie bracie upewniles zeby zalozyc alarm z czujnikiem na otwarcie klapy.
Na szczescie auto parkujemy na wlasnym podworku i mozna zostawic je nawet otwarte i nic mu sie nie stanie. W podrozy jednak nie poza kosztami to straszny problem.

Pozdrawiam,
Piotrek

Awatar użytkownika
piotrsrokosz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piotrsrokosz » pn maja 23, 2005 22:26

pkirylcz pisze:W takim wypadku to chyba mnie bracie upewniles zeby zalozyc alarm z czujnikiem na otwarcie klapy.
Na szczescie auto parkujemy na wlasnym podworku i mozna zostawic je nawet otwarte i nic mu sie nie stanie. W podrozy jednak nie poza kosztami to straszny problem.
No nie wiem czy jest takie bezpieczne jakieś dwa tygodnie temu miałem auto na posesji (mieszkam w domku) i niestety jakie było moje zdumienie rano wybita szybka i radio znikło. U sasiada również.

:food: :rotfl: :goof: :food:

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn maja 23, 2005 22:52

443 907 402 chyba taki numer bedzie tego sterownika, nie znam niemieckiego ale cos takiego wypatrzyłem w ETCE, mam taki sam silnik to wrazie czego jutro moge sprawdzic jaki jest numer tegfo sterownika bo teraz juz ciemno :)

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn maja 23, 2005 23:00

Masz w aucie fabryczne immo? Mooże przymierzali się żeby skroić całe auto, tylko ich ktoś spłoszył.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

loodger

Post autor: loodger » wt maja 24, 2005 05:52

Corvax pisze:Masz w aucie fabryczne immo? Mooże przymierzali się żeby skroić całe auto, tylko ich ktoś spłoszył.
nie nie mam, jedynie w sprytnym miejscu przeciąłem kabelek zasilający pompę, mam nadzieję że wystarczy, chyba żaden złodziej nie będzie ślęczł godzinę nad znalezieniem miejsca cięcia ani nie będzie podciągał nowego przewodu, DAAROO jeśli to to, to jesteś WIELKI, a jeśli nie to i tak dzięki za zainteresowanie

loodger

Post autor: loodger » wt maja 24, 2005 06:07

piotrsrokosz pisze: No nie wiem czy jest takie bezpieczne jakieś dwa tygodnie temu miałem auto na posesji (mieszkam w domku) i niestety jakie było moje zdumienie rano wybita szybka i radio znikło. U sasiada również.
no to już brcie padłeś ofiarą zbiorowej akcji najwidoczniej, widziałem swego czsu gdzieś opisany pomysł wsadzenia radzia w miejsce popielniczki, nie czytając nawet wziąłem się do roboty, teraz mam grajo zamiast popielniczki, dodatkowo po starym sprzęcie notabene takim samym jak obecny został mi panel więc tą jego część która dokuje w radiu zaopatrzyłem w klapkę popielniczki i teraz jak zdejmę panel to w jego miejsce zakładam atrapę z klapką i trzeba się dobrze przypatrzyć żeby wykryć podstęp :jezor:

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » wt maja 24, 2005 14:08

Zapodaj fotke na forum.

Pozdro
Gitner

Awatar użytkownika
GTO
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: GTO » wt maja 24, 2005 15:08

Bosch 0 280 000 734 ,711 naprzyklad
na allegro jest za 70zł

DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85

605-443-665
GG: 2615761

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”