pomocy z golfem1.9TDI ,1Z
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam wszystkich.jestam tu nowy i potrzebuje pomocy.otorz jestem szczesliwym posiadaczem golfa 1.9TDI z 96 roku typ 1Z,90 konny.moj problem polega na tym,gdy jade na 5 biegu z predoscia okolo 120km/h to auto nagle staje sie mulaste i nie ma wogle przyspieszenia,ale gdy go zgasze i pomownie uruchomie to znowu ciagnie dobrze do taj predkosci po czym historia zaczyna sie powtarzac.podpinalem go juz do komputera i w pierwszej prubie nie wykazalo zadnych bledow ale gdy go troche poscigalem(tzn.jechalem powyzej 120)i podpiolem go jeszcze raz to komputer wyswietlil blad ,za male cisnienie ns kolektorze ssacym.prosze pomozcie jak mozecie.pozdrawiam
w tej chwili nie moge tego zrobic bo nie mam tego przy sobie a przebywam za granicami kraju ale jesli dobrze pomietam to bylo to cos 2204 ale postaram sie to dokladnie sprawdzic i wtedy podam na 100 procent sorry ze tak robie.pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie było dokładnie to samo. Komp nic nie wykazywał, dopiero jak mechanior pokatował go to pokazał błąd ciśnienia w kolekt... U mnie była wymiana zaworu N75 czy jakoś tak (tego przy filtrez paliwa). Po wymianie jak ręką odjął. Aaa... właśnie. Weź go przeciągnij na 3 biegu. U mnie przy zdaje się 3 czy 4 tyś obrotów tracił moc. Oprócz tego był jeszcze objaw na 5 biegu przy 120 jak mu ująłem troche gazu i dodałem ponownie to szedł do 130, później ponownie ta sama operacja i szedł do 140 i koniec.
Za zawór skasował mnie 150 zł. + 50 zł. za wymianę. na allegro widziałem nowe zawory po 80 zł. Więc troche mnie pociągnął.
Za zawór skasował mnie 150 zł. + 50 zł. za wymianę. na allegro widziałem nowe zawory po 80 zł. Więc troche mnie pociągnął.
dzieki sprobuje tak zrobic tylko ze bede mial maly problem bo obecnie przebywam w angli i nie wieci czy i ile moze kosztowac wyslanie tego tutaj.pozdrawiam.
no wlasnie szczegolnie w Angli bedzie bolalo ale sprobuje wymienic n75 tak na slepo co wy na to.
Re: pomocy z golfem1.9TDI ,1Z
właśnie to miałem na myśli - inan możliwość to poszukanie warsztatu zajmujacego się chiptuningiem jednostek tdi - na pewno bedą w stanie zdiagnozować auto i to znacznie lepiej niż serwis.maciekc pisze:no wlasnie szczegolnie w Angli bedzie bolalo
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
wlasnie mam dokladny kod bledu, ktory zastal wyswietlony przez komputer -00575- cisnienie w kolektorze ssacym; sterowanie.co to oznacza?pozdrawiam.
Turbina przepompowuje albo niedopompowuje ciśnienie. Trzeba by sprawdzić na VAGu - wartość wymagana musi sie równać rzeczywistej.
Jeśli nie dopompowuje, przyczyną może być dziura w dolocie, uszkodzony N75, zatkany katalizator, dziurawe/zmurszałe wężyki podciśnieniowe.
Jesli przepompowuje - uszkodzony zawór N-75, załamany jeden z wężyków podciśnieniowych.
Posprawdzaj węzyki podciśnienia, i myślę że możesz zaryzykować z N75
Jeśli nie dopompowuje, przyczyną może być dziura w dolocie, uszkodzony N75, zatkany katalizator, dziurawe/zmurszałe wężyki podciśnieniowe.
Jesli przepompowuje - uszkodzony zawór N-75, załamany jeden z wężyków podciśnieniowych.
Posprawdzaj węzyki podciśnienia, i myślę że możesz zaryzykować z N75
Pozdor
no wlasnie no vag-u cisnienie zmierzone bylo 0.51 a podobno ma byc 0.53 to chyba nie jes znowu taka roznica no nie.a co to znaczy ze wezyki moga byc zmurszale?