Problem z odpaleniem, rozrusznik kreci i od razu gaśnie...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem, rozrusznik kreci i od razu gaśnie...

Post autor: misicki » czw lip 26, 2007 23:52

Mam ludziska problem z odpaleniem mojego golfa. Po przekreceniu kluczyka silnik kręci, jest wszystko ok, ale jakby coś nie zaskakuje i po chwili od razu gaśnie. Dopiero gdy przy jednoczesnym przekreceniu kluczyka i odpaleniu dam gazu, to jakoś "się rozkręca" i już pracuje normalnie.

Macie jakiś pomysł jak to naprawić? Jak się znajomych pytałem to coś wspominali, że rozrusznik może być zanieczyszczony jakimiś paprochami, albo filtr powietrza do przeczyszczenia (mam zamontowany filtr stożkowy K&N).

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrek1313 » pt lip 27, 2007 01:21

Tzn troche nie rozumiem, sinik zapala i od razu gasnie, czy mzoe rozrusznik kreci i przestaje?? Jak to pierwsze to mzoe byc czujnik temperatury, a jak drugie to bendix w rozruszniku...

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misicki » pt lip 27, 2007 09:43

Rozrusznik kręci, silnik zaczyna dosłownie przez ułamek sekundy pracować ale od razu gaśnie. Żadnych szarpnięć nie ma, po prostu gaśnie. :crazy:

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » pt lip 27, 2007 09:56

a kiedy ostatnio wymieniłeś filtr paliwa??? moze jest zapchany i nie daje odp cisnienia paliwa i auto po odpaleniu gasnie z braku paliwa. Jak przygazujesz go to pali bo dostaje paliwo!

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrek1313 » pt lip 27, 2007 12:07

misicki pisze:Rozrusznik kręci, silnik zaczyna dosłownie przez ułamek sekundy pracować ale od razu gaśnie. Żadnych szarpnięć nie ma, po prostu gaśnie. :crazy:
Na cieplym czy na zimnym??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”