smród benzyny we wnętrzu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
smród benzyny we wnętrzu
Od dłuższego czasu mam problem, który mnie coraz bardziej denerwuje.
Podczas ostrego hamowania czuje wyraźny zapach benzyny we wnętrzu samochodu,który czuć tak jak by z kratek nawiewów. Dodam, że jeżdżę na gazie a pomimo tego czuć benzynę. Przy naprawdę ostrym hamowaniu ten zapach jest bardzo ostry i doskonale wyczuwalny.
Gdzie tkwi przyczyna. Czy ktoś spotkał się z takim problemem kiedyś?
Podczas ostrego hamowania czuje wyraźny zapach benzyny we wnętrzu samochodu,który czuć tak jak by z kratek nawiewów. Dodam, że jeżdżę na gazie a pomimo tego czuć benzynę. Przy naprawdę ostrym hamowaniu ten zapach jest bardzo ostry i doskonale wyczuwalny.
Gdzie tkwi przyczyna. Czy ktoś spotkał się z takim problemem kiedyś?
A w którym miejscu jest ta klapka dokładnie? mam nadzieje, że nie pod zapasówką bo tam teraz siedzi butla z gazem.
koonrad dzieki, przewody sprawdze jutro.
koonrad dzieki, przewody sprawdze jutro.
Ostatnio zmieniony pn lip 23, 2007 21:42 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 1 raz.
Dołącze się. Mam taki sam problem. Pojawił się jak chciałem wyjąć bak aby sprawdzić dlaczego kiepsko mi działa wskaźnik paliwa. Odkręciłem jedną ze śrób przy wlewie z drugą nie dałem rady i sobie odpuściłem. Od tego momentu zaczeło śmierdzieć paliwem. Czy odkręcająć mogłem coś naruszyć. Bak tylko minimalnie drgnął po odkręceniu jednej śruby.
Kladziesz tylna kanape i wyciagasz wykladzine z bagaznika. Po prawej stronie zobaczysz czarna klapke przykrecona na 3 srubki. Pod nia jest nakretka do baku, spod niej wychodza przewody do wskaznika paliwa i do pompy ( jesli Twoj golf ma druga pompe elektryczna, nie wszystkie modele mialy )Gangst3R pisze:A w którym miejscu jest ta klapka dokładnie?
A więc tak, przewody paliwowe sprawdzone i nie są popękane,zauważyłęm natomiast jeszcze jedną dziwną zależność. Gdy jeżdżę na benzynie to tego smrodu nie ma, jak przełączne na gaz to się pojawia, może zawór na przewodzie paliwowym jest jakiś nieszczelny?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
- Patriko_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
u mnie było to samu sprawdz ten zworek przeciekał a benzyna wylatywała mi bezpośrednio na kolektor u ciebie moze byc w innym miejscu zaleznie od instalacji
[ Dodano: 26 Lip 2007 22:36 ]
aha jesli to to urzadzenie a instalacje masz na gwarncji to zgłoś sie tam gdzie ja zakładałeś bo to tez jest obejmowane przez gwarancje jeśli nie masz juz gwarancji to koszt takiego zaworka to jakieś 80-90zł
[ Dodano: 26 Lip 2007 22:36 ]
aha jesli to to urzadzenie a instalacje masz na gwarncji to zgłoś sie tam gdzie ja zakładałeś bo to tez jest obejmowane przez gwarancje jeśli nie masz juz gwarancji to koszt takiego zaworka to jakieś 80-90zł
MK3 GTI Edition Black
MK2 GTI Edition One 1.8 T +
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**
DEKIELKI i inne ->FACEBOOK
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**
Jeśli chodzi o ten zawó co na zdjęciu to tak mniej więcej go sprawdziłęm to nie widać żeby był mokry. pojade do gazwoników i niech go sprawdzą. Instalacje mam na gwarancji.
Ostatnio zmieniony sob lip 28, 2007 11:51 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patriko_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie to nie jest ten zawór to jest zupełnie co innego
MK3 GTI Edition Black
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**