witam,
jak oddzielic worek od galki zmiany biegow w passacie b5 czy golfie 4 (takie samo rozwiazanie).
galka jest zbudowana jakby z dwoch czesci i pomiedzy nimi jest wcisniety worek, nie wiem jak to rozebrac.
pozdrawiam
jak oddzielic galke od worka?? [dzwignia zmiany biegow]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam cię kolego!
no cóż, jeżeli chodzi o oddzielenie tych części to nie wiem ja po prostu powoli wyciągałem na siłę tą skórkę ze szczeliny ( tak z wyczuciem choć moja nadawała się już do wyrzucenia i nie byłem delikatny nawet ją sobie nacinałem, żeby lepiej wyszła ).
Potem jak wkładałem nową skórę to delikatnie wciskałem ją w tą szczelinkę śrubokrętem, a dla świętego spokoju możesz dać kilka kropelek jakiegoś kleju, ale na prawdę minimalne ilości.
U mnie wszystko się super trzyma i na razie po roku nic nie puściło.
Jak ściągać gałkę już chyba wiesz bo chłopaki już o tym kilka razy pisali i lepiej żebyś ją ściągnął ( bo to żadna filozofia, a bardzo ci ułatwi robótkę jak będziesz miał ją luzem).
Pozdrawiam i miłej zabawy.
Jakby coś to pytaj.
Pozdrawiam Marcin.
no cóż, jeżeli chodzi o oddzielenie tych części to nie wiem ja po prostu powoli wyciągałem na siłę tą skórkę ze szczeliny ( tak z wyczuciem choć moja nadawała się już do wyrzucenia i nie byłem delikatny nawet ją sobie nacinałem, żeby lepiej wyszła ).
Potem jak wkładałem nową skórę to delikatnie wciskałem ją w tą szczelinkę śrubokrętem, a dla świętego spokoju możesz dać kilka kropelek jakiegoś kleju, ale na prawdę minimalne ilości.
U mnie wszystko się super trzyma i na razie po roku nic nie puściło.
Jak ściągać gałkę już chyba wiesz bo chłopaki już o tym kilka razy pisali i lepiej żebyś ją ściągnął ( bo to żadna filozofia, a bardzo ci ułatwi robótkę jak będziesz miał ją luzem).
Pozdrawiam i miłej zabawy.
Jakby coś to pytaj.
Pozdrawiam Marcin.
kurcze problem w tym ze ja mam cos innego niz w tym Leonie. U mnie zdejmuje galke odkrecajac ja, tak jak by w srodku byl gwint i jest to jeden element tzn galka i kawalek plastiku (ten nagwintowany) sciska mieszek. i jest to jakby jedna calosc. I teraz nie wiem czy rozwalac to w cholere czy jak bo jak zniszcze i nie bede mogl zalozyc to zostane z sama galka. Nie wiem dziwie sie ze kolega w golfie i leonie maja inne rozwiazania niz ja w P b5.
moze jednak ktos zna rozwiazanie problemu. moge rowniez jutro foty wrzuci.
pzdr
moze jednak ktos zna rozwiazanie problemu. moge rowniez jutro foty wrzuci.
pzdr