Na początek chciałem serdecznie przywitać wszystkie miłe forumowiczki i forumowiczów jako że to mój pierwszy post na forum.vwgolf.pl. Od niedawna jestem posiadaczem Golfa IV highline 1,6SR '99. Aktualnie jestem na etapie doprowadzania samochodu do porządku, oprócz pierdułek w stylu wymiany silniczków reflektorów, czy naprawy spryskiwacza tylnej szyby pozostaje jeden problem - silnik. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć w tej jednostce niewiele z elementów (o ile żaden z nich) nie reguluje się - silnik chodzi silnik pracuje równo, ale pod noga czuc ze nie ma mocy, a spalanie na poziomie 11-14 litrow pozostawia wiele do zyczenia. Autko prawie nie ma dynamiki na nizszych obrotach na 2-ce. Przy 120 km na piatce ( ok. 3700 obrotow), traci moc, na sile meczy sie do 150-ciu, a dalej juz prawie nie ciagnie. Poniewaz jestem laikiem w tym temacie, a koszty juz mnie troche zjadly, moje pytanie jest nastepujace - Gdzie w Krakowie moglbym zdjagnozowac ten samochod za w miare sensowna kwote, nie narazajac sie na wymiane niepotrzebnych elementow. Silnik podlaczany juz byl pod komputer, ktory nie wykazal zadnych bledow. Troche mi to nei daje spokoju i chcialem uporzadkowac ten samochod w miare sprawnie i zejsc z tym spalaniem do granic przyzwoitosci, bo sam silnik nie jest zajezdzony, samochod kupilem z przebiegiem 90000 i wszystko (ogolny stan zluzycia auta) wskazuje na to ze przebieg jest rzeczywisty, a jak patrze co wskazuje komputer to az mi sie nie chce jezdzic tym autkiem
PS. Odnosnie warsztatu dodam ze do autka zainstalowalem sekwencyjna instalacje gazowa, wiem troche nie w tej kolejnosci bo najpierw powinienem doprowadzic do porzadku silnik, tak ze bardzo prosze nie komentowac, ktora mozna bezproblemowo wylaczyc, tylko czy ASO podejmie sie dlubaniu przy czyms takim.
pozdrawiam