Jeden czy dwa brzeczki? :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jeden czy dwa brzeczki? :/
Czesc koledzy. Mam pytanko jak w temacie. Czy w golfie mk3 sa dwa czy jeden brzeczek. Dodam ze golf jest z 95r i napewno jest ten buzer. Dwa miesiace temu PRZESTAŁ mi dzialac brzeczyk od "nie wylaczonych swiatel", natomiast tydzien temu zagrzal mi sie troche golfik i mi zabrzeczal buzer i zaswiecila sie kontrolka od oleju (chyba) :/. Nasuwa sie pytanie czy sa dwa czy jeden. Bo jezeli jeden to dlaczego dziala przy "oleju" a nie dziala przy "swiatlach"? Czego to moze byc wina? Czy cos innego od tych "swiatel" przestalo dzialac? Prosze o pomoc.
Pzdr
Pzdr
RuFciK
pomału wez pod uwage jedna rzecz - mianowicie obojetnie czy jeden czy dwa buzery za buczenie odpowiaadaja dwa rózne czujniki w tym przypadku od nie zgaszonych świateł- i czujnik od cisnienia oleju - od cisnmienia oleju zadziałał i tu bym sie zaczął martwic !!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn lip 16, 2007 18:06 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tez sie zmartwilem tym od oleju dlatego od razu autko pojechalo do mechanika i wszystko jest juz cacy No ale dlaczego nie dziala ten od swiatel. Czytalem troche na forum, po temat byl poruszany, ale w tamtych tematach okazalo sie ze forumowicze nie maja tego buzera i bylo omawiane jak sobie taki buzer zrobic samemu. Ja ja mam wszystko co powinienem miec (przekaznik 36 i cale reszte) ale nie bangla :/ Pytanie: jak to naprawic, co wymienic?
RuFciK
Moze na poczatek podmienic z innego auta.RuFciK pisze:Ja ja mam wszystko co powinienem miec (przekaznik 36 i cale reszte) ale nie bangla :/ Pytanie: jak to naprawic, co wymienic?
Jesli nadale nie bedzie banglac, to:
Sprawdz czy swieci sie swiatelko po otwarciu drzwi kierowcy.
Nie kombinowales czegos z radiem ? Czasami ktos zmostkuje nie tak jak trzeba staly plus i ten po kluczyku. Wtedy instalacja "widzi" wlozony kluczyk i brzeczek sie nie odezwie...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Swiatelko po otwarciu drzwi swieci.
Faktycznie z radiem robilem sobie podtrzymanie bo za kazdym razem gdy wylaczylem motor kasowaly mi sie stacje i i musialem zmostkowac to co nie trzeba itd.
Ale najpierw zamienie przekazniki z kumpla auta. Jezeli nadaj nie bedzie dzialalo to moze dalibyscie jakas fotke ktore kabelki zmostkowac przy kostce radia zeby radio tesh sie wylaczalo wraz z wyjeciem kluczyka bo teraz musze je wylaczac recznie.
Napewno dam wam punkciki za pomoc bo i tak jush duzo pomogliscie
Faktycznie z radiem robilem sobie podtrzymanie bo za kazdym razem gdy wylaczylem motor kasowaly mi sie stacje i i musialem zmostkowac to co nie trzeba itd.
Ale najpierw zamienie przekazniki z kumpla auta. Jezeli nadaj nie bedzie dzialalo to moze dalibyscie jakas fotke ktore kabelki zmostkowac przy kostce radia zeby radio tesh sie wylaczalo wraz z wyjeciem kluczyka bo teraz musze je wylaczac recznie.
Napewno dam wam punkciki za pomoc bo i tak jush duzo pomogliscie
RuFciK
darekm,
hehehe, mam to samo, jak są upały to brzęczek pierdzi jakby zaraz miał już się rozsypaćJeśli chodzi o brzęczyk od niezgaszonych świateł, to zauważyłem że gdy jest gorąco (auto postoi na słońcu) brzęczyk brzęczy ciszej (praktycznie go nie słychać) i trzeba bardzo się wsłuchać żeby go usłyszeć. Gdy jest chłodno brzęczyk zachowuje się normalnie.
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
No i pewnie zmostkowales nie tak jak trzebaRuFciK pisze:Faktycznie z radiem robilem sobie podtrzymanie bo za kazdym razem gdy wylaczylem motor kasowaly mi sie stacje i i musialem zmostkowac to co nie trzeba itd.
Czerwono-bialy do zoltego od radia, a czerwono-brazowy (cienszy) do czerwonego.RuFciK pisze:Jezeli nadaj nie bedzie dzialalo to moze dalibyscie jakas fotke ktore kabelki zmostkowac przy kostce radia zeby radio tesh sie wylaczalo wraz z wyjeciem kluczyka bo teraz musze je wylaczac recznie.
W tym ukladzie radio bedzie sie wylaczac po wyjeciu kluczyka, pamiec przy tym bedize trzymac itd. No i zniknie problem z brzeczykiem jesli faktycznie tkwi w tym.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...