Szarpanie silnika po dodaniu gazu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
SAMO
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Szarpanie silnika po dodaniu gazu

Post autor: SAMO » pn lip 16, 2007 10:33

Witam mam taki problem od ok miesiąca sytuacja jest gorsza na benz .po odpaleniu samochodu i dodaniu gazu golf nie wkreca sie na obroty wogóle nie reaguje na gaz i po krótkiej chwili jest szarpniecie i dopiero reakcja czasem nie mozna nawet nim ruszyc bo podczas wolnej jazdy po dodaniu gazu robi jakby susy szarpie silnikiem dopiero po przejsciu na lpg jest lepiej jednak tez da sie wyczóc te przerwy dodam ze mam tez mproblem o którym pisałem wczesniej po wymianie uszczelki pod głowica nie mam ssania w aucie przy odpaleniu musze przytrzymywac pedał gazu żeby załapał obroty bo inaczej gasnie vag pokazuje czujnik przepustnicy ale zauwazyłem że mam walnietego krokowca to wymieniłem adoptowałem przepustnice czujnik płynu raczej na 995 jest ok bo wentylator wlacza sie przy ksiązkowych temp. napiecie na stykach czujnika jest ksiązkowe na kazdym ze styków a ponoc wymiana samego czujnika niewiele daje a teraz pojawil sie problem z tym szarpaniem cewka tez juz była wymieniana prosze o podpowiedzi z góry dzieki :hmm:

http://inos.int.pl/zanim-napiszesz/
PAY ATTENTION WHEN YOU'RE DRIVE!!
http://www.youtube.com/watch?v=dMXkinfyV8k

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pn lip 16, 2007 10:53

SAMO pisze: czujnik płynu raczej na 995 jest ok bo wentylator wlacza sie przy ksiązkowych temp.
A czujnik temperatury powietrza????? Poza tym wentylator włacza termowyłacznik a nie czujnik temperatury cieczy chłodzącej

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”