Kupilem Golfa MK2 I mam wielki problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kupilem Golfa MK2 I mam wielki problem
Witam jestem tu nowy kupilem wczoraj golfa II 16kat + gaz (silnik ma elektroniczy gaźnik )od pseudokolegi. W ieślie samochod zachowuje sie w miare ok. Ale na trasie kiedy włączam 5 i ch ce wcisnać gas do podłogi silnik zaczyna sie krztuśić i traci obroty a ja bardzo zwalniam. na 4 dzieje sie to samo. Dzieje sie tak i na bęzynie i na gazie.
Wymieniłem filtr powierza świece zapłonowe oraz wyregulowano mi instalacje gazową. Ale problem nie zniknoł Prosze o pomoc.
Kolega mi mowil ze to moze padać tarcza sprzęgła ale wydaje mi sie ze przy sprzęgle obroty silnika nie powinny spadać. Prosze o pomoc!!!!
Wymieniłem filtr powierza świece zapłonowe oraz wyregulowano mi instalacje gazową. Ale problem nie zniknoł Prosze o pomoc.
Kolega mi mowil ze to moze padać tarcza sprzęgła ale wydaje mi sie ze przy sprzęgle obroty silnika nie powinny spadać. Prosze o pomoc!!!!
Juz prawie wszystko jest OK;)
Witam bardzo dziekuje za podpowiedz kupilem nowe kable i kopułkę wymieniłem i samochod bez problemu chodzi , ale pali mi 18 litrów gazu na 100 km czy to normalne??
raczej nie
raczej nie jest to normalne, przy takim zużyciu gazu sens zakładania instalacji LPG mija się z celem, podjedź do jakiegos solidnego gazownika to ci wyreguluje lub sam sie pobaw w regulację jeśli czujesz się na siłach. pozdrawiam
Dziekuje;)
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi okazalo sie ze mam wyciek z filtra. gazu . o jego usunieciu pali juz mi 11 na 100;) czyli moze być. Ale teraz mam problem z gaznikiem bo sam wchodzi mi na wysokie obroty. I czasami sam nawet wciska gaz. Czy to normalne przy elektronicznym gazniku czy trzeba cos zmienic??
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przy elektronicznym gazniku powinno byc tak ze na poczatku wchodzi tak kolo 1500 ale potem opada do ok 950. jesli ci nei opada to znaczy ze musisz przeczycic regulator biegu jalowego, jest to taki wysiegnik ze sprezynaz po prawej stronie gaznika, rozkrec ibudowe filktra i tgo tam zobaczysz on po odpaleniu przesowa linke gazu. wiec albo go sam przeczyscicsz albo daj do gaznikowca. moze poprostu jest skopany.