Problem ze skrzynią biegów :((

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piru
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem ze skrzynią biegów :((

Post autor: piru » pt lip 13, 2007 08:08

Mam od pewnego czasu problem z moja skrzynią. Nie dość że jest 4-biegowa to wchodzą biegi coraz gorzej tzn. z coraz to wiekszym oporem. Problem głównie pojawia się po przejechaniu większej odległości kiedy to rozgrzeje się olej w skrzyni. Po oględzinach skrzyni zauważyłem że skrzynia się slimaczy ( nio dość długo już) ale też przy wybieraku mam malutki wyciek tzn. raz na kiedy kropelka oleju sobie ucieknie (jeszcze się ciurkiem nie leje). I teraz pytanko do bractwa VW. Wymieniać skrzynie na 5-biegową, regenerować tą co mam, a może inne pomysły ?? Byłem u znajomego mechaniora, stwierdził że jak wymienie olej to i tak będzie kapać i tak ( poprawie skrzynie na krutki czas). Dolewanie oleju ? Korka nie jestem wstanie odkręcić :grrr: . Za skrzynke 5-biegową do mojej kosiarki krzyczą na szrotach takie ceny :kac: że chyba ich pojeb.......
Może polecicie jakiegoś dobrego mechaniora od skrzynek w okolicach częstochowy ? Jednym słowem potrzebuje dobrej porady w co się bawić ze skrzynią. :kac:

moja bestia :grin:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356

http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » pt lip 13, 2007 11:49

ja mialem problemy ze swoja skrzynia, a wlasciwie z mechanizmem roznicowym. naprawa okazala sie droga i nie gwarantowala poprawnego dzialania, wiec kupilem "nowa" skrzynie za 300 oczywiscie ze szrotu. Ta ktora kupilem pasuje idealnie i byla z jakiegos rozbitego seata z 96 roku. oczywiscie pisze o skrzyni 5 biegowej bo taka mialem i taka teraz tez mam. Polecam wiec wymiane na uzywke

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”