Centralny zamek - montaz [mk II]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Bucus
- Mały gagatek
- Kontakt:
Centralny zamek - montaz [mk II]
Czy posiada ktos moze jakies zdjecia jak zamontowal centralny zamek w drzwiach?
A moze ktos posiada jakies dobre rady zeby czegos nie popsuc?
A moze ktos posiada jakies dobre rady zeby czegos nie popsuc?
Witam..
sprawa jest banalnie prosta.. ja osobiscie montowalem centralny zamek tydzien temu
1 rzecz jaka trzba zrobic po zdemontowaniu tapicerek drzwi - oczywiscie to odkrecic zamek ktory jest zamocowany za pomoca 2 srob imbusow 6, wysunac go delikatnie i zdiac plastik ktory jest zamontowany do rygla i cypla drzwi. sa tam dwa otwory jeden zajety przez cypel a drugi wolny w ten wolny montujemy pret z silownika.
Pozniej zostaje tylko przymocowanie silownika tego nie bede opisywal, oraz pociagniecie kabli co rowniez jest proste
natomiast z tylna klapa jest problem.. bo fizycznie zeby zamontowac tam silownik trzeba wymienic zamek na odpowiedni do tego, gdy tego nie zrobimy przy otwieraniu zamka bedzie odskakiwac klapa tylna.. (otworzy sie) i dlatego nie mam tam zamontowanego silowniczka
pozdrowki
sprawa jest banalnie prosta.. ja osobiscie montowalem centralny zamek tydzien temu
1 rzecz jaka trzba zrobic po zdemontowaniu tapicerek drzwi - oczywiscie to odkrecic zamek ktory jest zamocowany za pomoca 2 srob imbusow 6, wysunac go delikatnie i zdiac plastik ktory jest zamontowany do rygla i cypla drzwi. sa tam dwa otwory jeden zajety przez cypel a drugi wolny w ten wolny montujemy pret z silownika.
Pozniej zostaje tylko przymocowanie silownika tego nie bede opisywal, oraz pociagniecie kabli co rowniez jest proste
natomiast z tylna klapa jest problem.. bo fizycznie zeby zamontowac tam silownik trzeba wymienic zamek na odpowiedni do tego, gdy tego nie zrobimy przy otwieraniu zamka bedzie odskakiwac klapa tylna.. (otworzy sie) i dlatego nie mam tam zamontowanego silowniczka
pozdrowki
gutzio pisze:Witam..
pozdrowki
o jakich otworach piszesz??? bo ja montowalem certralny do MK2 jakies 2 tygodnie temu ale nie wyjmowalem zamkow z dzwi tylko przykrecilem te prety(po uprzednim wygieciu/przycieciu) do drutu na ktory jest nakrecany ten plastykowy rygielek ktorym blokujemy dzwi od wewnatrz i zupelnie nie mam pojecia gdzie ty podpinales ten drut od sterownika
Trabant plastik jest fantastik!
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ja nie zakladalbym w ten otwore w tym plastiku. Jak tak podlaczylem u siebie to silownik ulamal mi kawalek tego plastiku. najlepiej polaczyc ciegno za pomoca takiego metalowego kwadracika z trzema srubkami, ktory jest w zestawie od centralnego zamka z cypelkiem. Trzeba troche pokombinowac ale gwarantuje ze da sie podlaczyc do tego wygietego cypelka.
masz racje da się ale trzeba mocno skręcić a dojście jest cienkie...bo po jakimś czasie luzują się te śrubki i i central nie działa...zamyka cypelek a drzwi otwierasz jak chcesz więc ja jestem za plastikem z dziurkami chyba że ktoś lubi tapicere ściągać
Najtańsze Car Audio
Sony Pioneer Alpine Clarion JVC
http://www.expert-audio.bazarek.pl/
Sony Pioneer Alpine Clarion JVC
http://www.expert-audio.bazarek.pl/
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
a ja chciałem kupic ferrari ale wypłata była zamała i lipa i niekupiłem...
potwierdzam, są tam takie toworki w tym plastiku, ten jeden wolny jest na orginalny centralny zamek. co do klapy, to dobrze dorwać taka z centralnym co była i wymątowac mechanizm na szrocie albo gdzieś z allegro skołować, jest też mechanizm do wlewu paliwa ze zamyka centralnym, ja tak mam:)
potwierdzam, są tam takie toworki w tym plastiku, ten jeden wolny jest na orginalny centralny zamek. co do klapy, to dobrze dorwać taka z centralnym co była i wymątowac mechanizm na szrocie albo gdzieś z allegro skołować, jest też mechanizm do wlewu paliwa ze zamyka centralnym, ja tak mam:)
Mk3 GTI 16V ABF