Postaram sie przedstawić problem jak najdokładniej umiem.
Wczoraj rano odpalam Golfika normalnie, śmigam po mieście itd., zatrzymuje sie i za 10 min wsiadam żeby ruszyć dalej. Jakie było moje zdziwienie kiedy po przekreceniu kluczyka auto nie odpala. Zauwazyłem, że gdy przekręcam kluczyk w stacyjce powinny sie zapalać kontrolki i ruszyć wskazówka od poziomu paliwa, a tak sie nie działo. Po sprawdzeniu świec, kabli, kopułki itd. wpadłem na pomysł, że odepne na chwile akumulator. Podłąnczyłem po kilku minutach i auta odpaliło odrazu. Wieczorem miałem tą samą sytuacje. Nie wiem na co choruje mój golfik:( Macie może jakieś pomysły? Wilgoć w powietrzu ,a może alternator coś szwankuje ? a może jakieś zwarcie?
Prosiłbym o wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Po przekręceniu kluczyka nie palą kontrolki.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po przekręceniu kluczyka nie palą kontrolki.
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 10:42 przez Krayes, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem podobny objaw - problemem były zainstalowane 3 dodatkowe alarmy w samochodzie. Świrował dodatkowy immobilizer dołożony przez któregoś z poprzednich właścicieli. Pojechałem do elektryka ( jakoś się udało dojechać ), elektryk wypruł dodatkowe badziewia z samochodu i już jest ok. Objaw wyglądał na stacyjkę, a tu taki zonk.