Szyby z prawej strony nie dzialaja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marvin.1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Szyby z prawej strony nie dzialaja

Post autor: marvin.1 » ndz lip 08, 2007 23:26

WITAM Wszystkich
BARDZO PROSZĘ O POMOC
Kupiłem Golfa III TDI 94' czterodrzwiowego z centralnym, klimą i elektryką szyb. Problem polega na tym, że działają tylko dwie szyby. Przednia - kierowcy oraz z tyłu za kierowcą. Bez problemu (tylko te dwie) otwierają się i zamykają także z kluczyka zamka centralnego. Szyby po prawej stronie ani rusz (pasażera oraz ta za nim). Co może być przyczyną awarii. Gdzie zacząć szukać i od czego najlepiej zacząć. Bezpieczniki są dobre, gdyż wszystkie zostały już sprawdzone.
Druga prośba to pytanie ile w tym aucie powinno się znajdować pomp od centralnego (tych w bagażniku). Jedna czy też może dwie, oraz czy one również odpowiadają za elektrykę szyb.
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony pn lip 09, 2007 11:32 przez marvin.1, łącznie zmieniany 1 raz.

bogoria
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bogoria » ndz lip 08, 2007 23:34

pompa do centralnego jest jedna.jeśli chodzi o szyby, to pewnie nie obejdzie się bez zdjęcia tapicerek drzwi, bo całkiem możliwe, że same podnośniki padły i sprzedawca mógł je odpiąć a szyby podparte,żeby nie opadły.

[ Dodano: 08 Lip 2007 23:39 ]
jeśli chodzi o domykanie z klucza, to zasługa modułu domykania w alarmie.w szybach najczęściej pada miejsce mocowania szyby z linką podnośnika(sprawdzić)

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » pn lip 09, 2007 03:51

bogoria pisze:jeśli chodzi o domykanie z klucza, to zasługa modułu domykania w alarmie.w szybach najczęściej pada miejsce mocowania szyby z linką podnośnika(sprawdzić)
Nie musi miec alermu zeby domykalo szyby to jest w module komfortu rowniez do niego sa podlaczone przelaczniki i mozliwe ze wypalil sie przekaznik w tym module i nie otwieraja ci sie te drzwi ja mialem u siebie taka przygode. moja rada taka znajdz modul komfortu (w passacie jest pod tylnym siedzeniem nie wiem gdzie w golfie jest to taka czarna skrzyneczka gdzie troche kabli odchodzi...) i jak znajdziesz to przycisnij zeby otworzyla sie ci szyba ta ktora dziala i powinien przekaznik psztyknac w module i potem zobacz czy slychac cos jak naciskasz na te nie dzialajace jezeli nie slychac to mogl sie przekaznik zwalic lub przelacznik ale mozesz zawsze zamienic z drugich drzwi i zobaczyc.

[ Dodano: Pon Lip 09, 2007 03:52 ]
pdmcyc pisze:i nie otwieraja ci sie te drzwi ja mialem u siebie taka przygode
chodzi mi oczywiscie o szyby

marvin.1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marvin.1 » pn lip 09, 2007 17:49

Witam ponownie.
Poniekąd problem jest rozwiązany, gdyż znalazłem usterkę. Mianowicie odpięta była kostka od szyb elektrycznych w drzwiach. Przynajmniej od strony pasażera. Podejrzewam, że to samo jest z tyłu. Po jej podpięciu szyba opada i się podnosi prawie prawidłowo, lecz jest walnięty chyba tzn. "ślimak", gdyż w dwóch miejscach się zacina i trzeba jej pomóc, oraz sprężyna jest pęknięta. Czy to można jakoś jeszcze uratować??? Czy komuś udało się to rozebrać? Dodam, że silniczek chodzi bez zarzutu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lip 09, 2007 17:50 przez marvin.1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » pn lip 09, 2007 18:54

marvin.1, na allegro są całe mechanizmy do szub po około 100zł nowe... a co do modułu komfortu to w golfie moduły są bezpośrednio przymocowane do silników ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”