Do czego sluzy to ustawienie sterowania lusterka...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Do czego sluzy to ustawienie sterowania lusterka...?
Do czego sluzy to ustawienie sterowania lusterka? Na zdjeciu widoczne sa cztery ustawienia. Ustawienia L lewego i P Prawegooraz kropka czyli zero. Zastanawia mnie do czego jest ta fukcja po prawej z rysunkiem przypominajacym ksiazke ze strzalka. Jesli to sa podgrzewane szyby to jak to dziala tzn czy trzeba dodatkowo po ustawieniu w tej pozycji wl. podgrzewanie tylnej szyby??
-
- Użytkownik
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
hmm a to nie musza lusterka obslugiwac ? bo tez mam dziwnie wlasnie takie cos co nie dziala i do tego mam teoretycznie podgrzewanie lusterek czego tez nie zauwazylem jeszcze by jakas kontrolka sie zapalała, mam domykanie szyb ale to nie dziala.
Jakies pomysly po co montowane byly takie wlaczniki skoro nie dzialaly?
Składanie lusterek nie jest podłączane do komfortu. Działa wtedy gdy chce kierowca (wąskie przejazdy myjnie itp). A ogrzewanie działa razem z szybą tylną.xisio pisze:hmm a to nie musza lusterka obslugiwac ? bo tez mam dziwnie wlasnie takie cos co nie dziala i do tego mam teoretycznie podgrzewanie lusterek czego tez nie zauwazylem jeszcze by jakas kontrolka sie zapalała, mam domykanie szyb ale to nie dziala.
-
- Użytkownik
te wyłącznik montowane śa po to w standardzie że jak samochód wyjeżdża z fabryki to napewno masz tam też kable podciągnięta np: pod skałdanie lusterek elektryczne ale jak ktoś nie wykupi tej opcji to poprostu ona sobie jest jakbyś w przyszłości się namyślił i chciał założyć elektrycznie składane lusterka to tylko wkładają ci lusterką z taką funkcją i działa i wetdy poprostu nie mają problemu z przerabianiem instalacje pod składanie lusterekxisio pisze:Jakies pomysly po co montowane byly takie wlaczniki skoro nie dzialaly?
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Cos musi być nie tak. Tzn. albo nie masz skłądanych lusterek bo ktoś je oidmienił albo założył zły przełącznik sterowania (to są te złe opcje) a może coś poprostu sie urwało / zaśniedziało / upaliło jak sam nie dasz rady to do elektryka na pewno Ci pomoże!manieczek111 pisze:ja chce, nawet bardzo:] ale dalej nie dziala:(
te przełączniki z ikoną do składania luster są dokładnie po to jak napisał to kulon-x,bądź po prostu za dużo ich natrzepali stary numer vw ,dla pocieszenia mogę dodać ,że w passatach też często to się zdarza a co do grzania luster w golfie (MK4) to chorym pomysłem było zamontowanie joya takiego jak w passku w ,którym w pozycji środkowej lustra grzeją bez załączenia tylnej szyby a w golfiku trzeba ją załączyć.
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).