gaśnie, szarpie, gaśnie, po chwili jedzie dalej. Halla??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam podobne problemy z zapłonem. Mianowicie gdy silnik jest rozgrzany w czasie jazdy odcinany jest zapłon. Musze poczekać pare minut(ok.15) i ponownie moge uruchomić silnik. Dzieje sie to raz na jakis czas lub po przejechaniu ok 200-300 kilometrów. Wymieniłem kopułkę i palec, ale problem pozostał. Z góry dziękuję
-
- Nowicjusz
Cześć!
Od niedawna jestem posiadaczem VW Jetty 1,8 gt 16v LPG
Mam chyba problem opisany powyżej, tzn podczas jazdy obroty nie są płynne i strasznie szarpie, do tego dusi sie i strzela chyba z filtra powietrza ale tylko podczas jazdy gdy auto musi się "zebrać". Jeżeli to ten "czujnik Halla" to bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu go pod maską. Z góry dziękuje fachowcom tu obecnym:)
Pozdrawiam
Od niedawna jestem posiadaczem VW Jetty 1,8 gt 16v LPG
Mam chyba problem opisany powyżej, tzn podczas jazdy obroty nie są płynne i strasznie szarpie, do tego dusi sie i strzela chyba z filtra powietrza ale tylko podczas jazdy gdy auto musi się "zebrać". Jeżeli to ten "czujnik Halla" to bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu go pod maską. Z góry dziękuje fachowcom tu obecnym:)
Pozdrawiam
Za nowy hall zapłaciłem 70 zł, a na allegro po 80 widziałem.
co do demontażu, to u mnie trzeba było wpierw oczywiście kable odpiąć, zdjąć kopułkę, palec, wyjąć cały aparat i później go rozebrać- wybić bolec i odkręcić sam czujnik. skomplikowane nie jest.
jesteś pewien, że kopułka jest dobra? bo czasem wyczyszczenie nie wystarczy...
co do demontażu, to u mnie trzeba było wpierw oczywiście kable odpiąć, zdjąć kopułkę, palec, wyjąć cały aparat i później go rozebrać- wybić bolec i odkręcić sam czujnik. skomplikowane nie jest.
jesteś pewien, że kopułka jest dobra? bo czasem wyczyszczenie nie wystarczy...
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141210&postdays=0&postorder=asc&start=0]byłe mk3[/url]
ten sam problem
Też mam ten problem jutro jadę do mechanika żeby to zmienił. Ale ciekawi mnie inna rzecz niezwiązana z tematem: czy za zmianę silniczka krokowego (oryginał bosch z wymiana) normalne jest zapłacić 600zl?? Czy już szukać innego mechanika?