Witam wszystkich!!!!
Mam problem z silnikiem 1.8 benzyna nie znam oznaczeń ale jest z roku 92 na jednopunktowym wtrysku ma przejechane 180 tyś.
- jak go odpalam to kopci mi na biało ale nie zawsze
- na wolnych obrotach chodzi równo ale jest moment w którym słychać taka pojedyncza przerwę w jego pracy( szczególnie słychać to jak sie stoi od strony tłumika takie "parskniecie")
- szarpie nim przy dodawaniu gazu i jak sie jedzie tez np: 60km/h na trójce bez przyśpieszania ani odpuszczania gazu
- jak jest wilgotno na dworze przy odpalaniu tez nim szarpie
Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim robić nadmienie że wymieniłem w nim już wszystkie filtry, świece, rurki od podciśnienia bo łapał lewe powietrze i podstawę tą gumowa gaźnika mechanik ustawiał mi zapłon ale na słuch sprawdzałem czy niema przebicia na kablach kable są ok
Poradźcie coś proszę !!!
Problem z silnikiem 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a w jakim stanie jest kopułka i palec ??
jesli wina tkwi w ukladzie zaplonowym to sama wymiana swiec czasami nie pomorze najlepiej odrazu wymieinic kabelki , palec i kopułke Polecam zestawik firmy BERU 160 zł z przesyłka na allegro
a jesli kabelki wymieniales i masz jamiory to one lubia sie psuc nawet jak sa nowe
jesli wina tkwi w ukladzie zaplonowym to sama wymiana swiec czasami nie pomorze najlepiej odrazu wymieinic kabelki , palec i kopułke Polecam zestawik firmy BERU 160 zł z przesyłka na allegro
a jesli kabelki wymieniales i masz jamiory to one lubia sie psuc nawet jak sa nowe
posłużę Vagiem