Problem z doczyszczeniem szyb z pozostałosci po folii

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z doczyszczeniem szyb z pozostałosci po folii

Post autor: misicki » sob lip 07, 2007 00:48

Poprzedni właściciel golfika niedbale przykleił folię lustrzaną (efekt lustra weneckiego) na tylne szyby w golfiku którego obecnie ja posiadam. Znajdują się pod nią bąbelki powietrza... wygląda to jakby szyba była pęknięta. Mam zamiar zdjąć tą folię bo paskudnie wygląda z tymi spękaniami i położyć nową, ale nim się za to zabiorę, chciałem się zorientować czym doczyścić klej, który po niej zostaje. Podobno po takiej folii cała szyba jest zapaskudzona :otepienie: Jest na to jakiś środek? Bo nie wyobrażam sobie skrobać po szybie żadnymi nożami i innymi gadżetami :jezor:

KONDZIO222
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: KONDZIO222 » sob lip 07, 2007 01:01

żadne noże nie wchodzą w gre tylko suszarka do włosów i podgrzej od wew. i powoli odrywaj później benzyna ekstrakcyjna i klej powinien zejść no a potem płynem do szyb clin lub inny.Ja tak zdzierałem naklejkę z numerami rej. :bajer: :bigok:

Było MK II GTI jest A6 quattro TDI

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misicki » sob lip 07, 2007 01:07

A właśnie, zapomniałem dodać, folia jest nałożona na wewnętrznej stronie szyby... ma to jakieś znaczenie, z której strony "suszyć"? :jezor:

KONDZIO222
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: KONDZIO222 » sob lip 07, 2007 01:13

misicki pisze:A właśnie, zapomniałem dodać, folia jest nałożona na wewnętrznej stronie szyby... ma to jakieś znaczenie, z której strony "suszyć"? :jezor:
A ch...era wie ja grzałem od wewnątrz :grin:

Było MK II GTI jest A6 quattro TDI

Awatar użytkownika
misicki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misicki » ndz lip 08, 2007 23:07

Tak mówisz... no to chyba mogę śmiało się za to zabrać :) Gorzej bedzie z przyklejeniem nowej folii, ale to juz doczytam w innych wątkach :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”