Gaśnie na niskich obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie na niskich obrotach
Witam wszystkich! To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem mianowicie gaśnie mi na niskich obrotach. Jego zwykłe obroty to 700 obr/min.
Gaśnie np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gdy wrzucę go na luz wtedy obroty spadają poniżej 500 i auto gaśnie, poprostu dostaje takiego doła . Silnik 1.6 wielopunktowy wtrysk. Całe życie jeździ na benzynie. 6 miesięcy temu zostały wymienione świece i przewody. Silnik chodzi jak nówka tylko te gaśniećia. Te gaśniecia zaczeły się po zimie. Nie wiem co mu dolega proszę o pomoc.
Mam problem mianowicie gaśnie mi na niskich obrotach. Jego zwykłe obroty to 700 obr/min.
Gaśnie np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gdy wrzucę go na luz wtedy obroty spadają poniżej 500 i auto gaśnie, poprostu dostaje takiego doła . Silnik 1.6 wielopunktowy wtrysk. Całe życie jeździ na benzynie. 6 miesięcy temu zostały wymienione świece i przewody. Silnik chodzi jak nówka tylko te gaśniećia. Te gaśniecia zaczeły się po zimie. Nie wiem co mu dolega proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony czw lip 05, 2007 20:13 przez pk91, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Walcze z tym znaczu sie szukam co to mzoe byc od 2 tygodni.
Wielu stawia na czujnik halla
mi to jeszcze gorzej gasnie i bez trzymania gazu nie pojade
nie odpale nawet bez gazu i musze tez trzymac
jestem bliski rozw. problemu
Jesli wogule jest mulwoaty kiepsko zaplon funkcjonuje to moze byc hall
Powodzenia mam nadizeje ze mi tez sie uda :DD
Walcze z tym znaczu sie szukam co to mzoe byc od 2 tygodni.
Wielu stawia na czujnik halla
mi to jeszcze gorzej gasnie i bez trzymania gazu nie pojade
nie odpale nawet bez gazu i musze tez trzymac
jestem bliski rozw. problemu
Jesli wogule jest mulwoaty kiepsko zaplon funkcjonuje to moze byc hall
Powodzenia mam nadizeje ze mi tez sie uda :DD
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Dobra dzieki za pare dni jade podłączyć go pod komputer. Acha dzisiaj zauwazyłem że obroty spadają wraz z wzrostem zapotrzebowania na prąd! Tzn jest na luzie 700obr/min i np. włącze wiatrak na maxa to zaraz obroty spadają tak samo podczas hamowania. Nie wiecie moze co jest przyczyną?
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 15:51 przez pk91, łącznie zmieniany 1 raz.
witam ten sam problem i ja mam (narazie jest ok) ale byłem na diagnostyce i pokazało że silniczek krokowy się zawiesza (przy zmianie biegów obroty nie spadały albo spadały bardzo powoli ) a czasami poprostu nie działa (przy wciśnięciu sprzęgła gasł), trudno było tą usterkę znaleść bo gdy pierwszy raz był podłączony to nic wszystko ok a po chwili "zawias" albo "zgon" nic jewzcze nie zrobiłem z nim bo od dłuższego czasu nic się nie dzieje ale zamierzam go wymienić mam silnik 1,6 ABU z1993r
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 18:06 przez Dimateo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Kol pk91 najprawdopodobniej masz zabrudzoną lub uszkodzoną przepustnicę. Proponuję wyczyścić i PRZEGRAĆ SOFT DO ECU u elektronika i dokonac wprowadzenia nastawów podstawowych. Istnieje także możliwość przestawionego zapłonu (kręcenie aparatem) do srpawdzenia przy użyciu komuptera i lampy lub wyrobionej ośki w aparacie zapłonowym. To raczej wszystkie możliwości przyczyn twojego problemu.