Witam, od kilku dni jestem posiadaczem MKIII dieselka :]
Autko używane i ma uciążliwą usterką, urwana została klamka od schowka. Schowek zawsze się przyda na jakieś drobiazgi więc chcę go wymienic, kupiłem taki na allegro:
Może mi ktoś wytłumaczyć jak go wymienić na nowy?
Proszę o instrukcję krok po kroku, chcę to zrobić estetycznie bez zadrapań.
Z góry wielkie dzięki za pomoc, pozdrawiam posiadaczy VW
[ Dodano: 25 Kwi 2007 17:28 ]
dodam więcej fotek:
Dodam, że urwany jest cały uchwyt którym się otwiera, tzw klamka
Wymiana klamki schowka na nową
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wlasnie dzis sobie narobilem problemu:) przekrecilem kluczykiem w zamku od schowka i chcialem sprawdzic czy zamyka sie sie schowek na kluczyk i za mocno pociaglem klamke i zerwalem cos, nie wiem co tam jestes jakas sprezynka czy cos tam i teraz klamka mi chodzi ale nie moge schowka otworzyc, Pytanie czy jest jakas mozliwosc rozebrania tego zamka i naprawienia czy trzeba go rozwalic i nowy włozyc. mam golfa 3 1995 GTI. Z gory dziekuje za pomoc:)
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
Niestety - te klamki to plastykowe badziewie - 1razowego użytku - jeżeli już coś Ci strzeli w środku to nie ma innego wyjścia jak wymiana. Najlepiej na Allegro kupić sobie ze 3-4 szt. Płaci się tylko za jedną wysyłkę a starczy na jakiś czaskelebrion pisze:Witam wlasnie dzis sobie narobilem problemu:) przekrecilem kluczykiem w zamku od schowka i chcialem sprawdzic czy zamyka sie sie schowek na kluczyk i za mocno pociaglem klamke i zerwalem cos, nie wiem co tam jestes jakas sprezynka czy cos tam i teraz klamka mi chodzi ale nie moge schowka otworzyc, Pytanie czy jest jakas mozliwosc rozebrania tego zamka i naprawienia czy trzeba go rozwalic i nowy włozyc. mam golfa 3 1995 GTI. Z gory dziekuje za pomoc:)
Pozdrawiam