MFA [mk3]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

MFA [mk3]

Post autor: qra » ndz maja 15, 2005 13:10

Witam. mam takie pytanie, mianowicie czy ta wersja ma mfa ?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=51355132

jesli tak to jak sie obsluzyc mfa i czy ktos ma jakas ksiazke obslugi mfa itd... bo potrzebuje bardzo pilnie :)
pozdro

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » ndz maja 15, 2005 13:58

na zdjęciu z kierownicą widać, że MFA nie MA w tym egzemplarzu.

MFA ma przycisk i przełącznik w manetce wycieraczek a zegary muszą być z obrotomierzem.
Pokazuje kilka parametrów przy kolejnych naciśnięciach przycisku.
Zegarek, przebieg (chwilowy i od skasowania licznika), prędkość średnią (chwilową i od skasowania), zużycie paliwa (chwilowe i z przebiegu od skasowania), temperaturę oleju silnikowego i temperaturę zewnętrzną

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » ndz maja 15, 2005 14:08

bo mam w rodzinie takiego wlasnie mk3 z 93 roku wersja GL EUROPE i ma licznik z obrotkiem ale nie wiem czy ma mfa, po czym to poznac? jestes pewny ze nie ma ?
edit: widze ze masz gti 2.0 moglbys podeslac mi pare fotek na maila badz gg ? powiedziec cos nt. tego wlasnie modelu bo mam zamiar sobie takiego kupic w niedlugiej przyszlosci.

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » ndz maja 15, 2005 16:47

ten licznik ma mfa, naokoło prawego wyświetlacza ma ikonki temp oleju, średniego spalania itp.

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=50736362

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » ndz maja 15, 2005 18:45

qra pisze:bo mam w rodzinie takiego wlasnie mk3 z 93 roku wersja GL EUROPE i ma licznik z obrotkiem ale nie wiem czy ma mfa, po czym to poznac? jestes pewny ze nie ma ?
edit: widze ze masz gti 2.0 moglbys podeslac mi pare fotek na maila badz gg ? powiedziec cos nt. tego wlasnie modelu bo mam zamiar sobie takiego kupic w niedlugiej przyszlosci.
na manetce wycieraczki powinien być przełącznik opisany 0-1-2-0 oraz na jej końcu przycisk z napisem MFA do wyboru funkcji wyświetlacza, a oznaczenie funkcji wycieraczek jest na górze manetki. Oraz powinien mieć zegary takie jak napisał ku_bi.

nie mam cyfrówki :(, przyspieszenie ma przyzwoite, hamulce bardzo przyzwoite, SUPER fotele kubełkowe, opony minimum to 195/50/15 i felgi na 5 śrub, hamulce tarczowe z przodu wentylowane i z tyłu też tarczowe, w standardzie jest obniżony o 1 cm (inne amortyzatory niż standard), grill na 3 paski, płetwa z tyłu. Pali ile wleję ;) czyli w mieście jak ciepło do 10-11, trasa do 8-9 jak zimno to miasto 12-14. Poza grillem, fotelami (tapicerką), felgami na 5 śrub i może płetwą nie ma różnic w wyglądzie zewnętrznym

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » ndz maja 15, 2005 21:24

dobra, licznik nie ma ikonek wiec nie ma mfa, ale obrotek jest w pociesze :P

hmmmmmmmmmm. mowisz przywoite, ale wedlug Ciebie przyzwoite to jakie ?:p super fotele ? a co w nich takiego super ogrzewanie ?:D :P felgi na 5 śrub? :O dlaczego na 5 ?;o ja wiem ze w golfach zawsze na 4 jest :o widze, ze sie myle ;o wez pozycz od kogos aparat prosze i zrob mi fotki swojego pieknego golfiszcza :] bylbym bardzo wdzieczny. i opisz mi troche lepiej to auto bo jak bede kupowal to nie chce kupic jakiegos VR6 ktore nie mialo kubelkow tylko ze zwyklych CL :D bo ostatnio takiego widzialem :o aha no i pytanie podstawowe (ale to juz chyba zaloze nowy watek jak zakupie auto) co myslisz o zagazowaniu silniczka? dobrze znosi junkersa ? slyszales cos moze o tym?

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn maja 16, 2005 06:27

fotele są kubełkowe, również takie jak w gt, bywa, że są również podgrzewane. co do gazu wszytko zależy gdzie montujesz gaz, napewno nie będzie to tania instalacja. ja do swojego gti nie zamontuje gazu, bo zaduzo partaczy jest, tym bardziej że już się przejechałem na gazie z poprzednim autem.... :kac:

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » pn maja 16, 2005 13:40

wojteks... nie odpiszesz?:(

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » pn maja 16, 2005 15:06

zdjęć nie zrobię na razie.
mam silnik 2E czyli 2 litry, ABS, 1 poduszka, wspomaganie kierownicy, klima, elektryczne lusterka, lampy przednie 2x H1 (drogowe i mijania),grill z 3 paskami (tylko GTI i VR6) fotele kubełkowe nie podgrzewane z czerwonymi prostokącikami i napisem GTI-Edition (i pasującą do tego tapicerkę), piasty na 5 śrub (to wyróżnia 2 litry od 1.8), hamulce tarczowe z przodu i z tyłu, przez te hamulce nie założysz felg 14" a tylko 15" (nie każde) i więcej, pozatym brak innych oznak że to GTI.

jak będziesz kupował sprowadzony samochodzik to w Briefie (zakładam że z D ) ma być napisane że to jest gti.

Mam gaz instalacja II generacji Lovato, zbiornik w koło zapasowe 34l, cena 1900pln, ale dopiero miesiąc więc się nie wypowiem co będzie na dłuższą metę, gazu spala średnio 10-11l /100km więc tankowanie co 250-290km, nie zauważyłem jakiegoś drastycznego spadku mocy, do dynamicznej normalnej jazdy wystarcza a w kieszeni co nieco zostaje. Przyspieszeń nie mierzyłem, mnie to co jest wystarcza, mam najechane już w sumie koło 400tys. km różnymi samochodami więc taki szczegół katalogowy nie ma dla mnie wielkiego znaczenia.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”