szwankuje przekaźnik od pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PhytonST
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

szwankuje przekaźnik od pompy paliwa

Post autor: PhytonST » pn lip 02, 2007 22:26

Witam, mam taki problem że czasami próbując odpalic auto poprostu nei da się go uruchomic, zauważyłem że pompa paliwa załacza się czasami dopiero jakiś czas po porzekręceniu kluczyka ok 20 sekund, a czasami jak otworze skrzynkę bezpiecznikó i poruszam przekaźnikami to zaskoczy, nie dzieję się tak zawsze ale można sobie czasami ładnego przypału narobic :), czy wymiana przekaxnika wystarczy, jeśli tak to któy to jest i ile taki kosztuje, dodam jeszcze tylko że mam odcięcie pompy paliwa ale nawet gdyby to szwankowało to zawsze auto gaśnie po chwili dopiero a teraz poprsotu wogóle nie odpala. Prosże o pomoc.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lip 02, 2007 22:43

Pierwszy od dołu po prawej,albo ruszasz przekaźnikiem wyżej od zespołu wtryskowego bo to też od tego zależy . Kupisz na szrocie za grosze

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
PhytonST
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: PhytonST » wt lip 03, 2007 00:48

a masz może jakiś schemat tych przekaźników, jeśłi chodzi o wymiane wolałbym nowe bo nie wiadomo co na szrocie kupie a po drugie w okolicy gdzi emieszkam na szrocie można dostac co najwyżej przerywacz do kierunkowskazów od malucha :P

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lip 03, 2007 19:28

Nie mam konkretnie do AFT, ale to będzie chyba typowo: pompa pierwszy u dołu po prawej, wtrysk 3 od lewej drugi rząd od dołu licząc.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
PhytonST
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: PhytonST » wt lip 03, 2007 23:59

byłem z tym dziś u mechanika, nie miał czasu bo pełno aut więc nawet nie zaglądął ale powiedział że jeden z nich jest napewno z jakimś ukłądem elektronicznym i że mogą tam byc ściezki popękane, co ciekawe podcas jazdy wszystko jest ok, tylko przy rozruchu są takie hocki klocki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”