[mk3] Pompa paliwa nie dziala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Pompa paliwa nie dziala
Witam. Mam taki oto problem:
Caly dzien jezdzilem sobie samochodem, bylo wszytko ok.... Za ktoryms razem nie chcial samochod odpalic. Rozrusznik krecil ale nie odpalal. Poradzilem sie kogos kto ma pojecie i tak : po diagnostyce doszlismy do wniosku ze jest to wina pompy paliwowej.... Po podlaczeniu na krotko nie dzialala.... Po wyjeciu i podlaczeniu ponownym zaczela dzialac.... Co zrobic? Czy pompa miala "zle chwile" ? Montowac ja spowrotem? Kupowac nowa ? Co radzicie ? Jezeli zamontuje i znow nie zadziala.... to gdzie szukac przyczyny usterki... ? VW Golf MK3, 1,8ABS
Caly dzien jezdzilem sobie samochodem, bylo wszytko ok.... Za ktoryms razem nie chcial samochod odpalic. Rozrusznik krecil ale nie odpalal. Poradzilem sie kogos kto ma pojecie i tak : po diagnostyce doszlismy do wniosku ze jest to wina pompy paliwowej.... Po podlaczeniu na krotko nie dzialala.... Po wyjeciu i podlaczeniu ponownym zaczela dzialac.... Co zrobic? Czy pompa miala "zle chwile" ? Montowac ja spowrotem? Kupowac nowa ? Co radzicie ? Jezeli zamontuje i znow nie zadziala.... to gdzie szukac przyczyny usterki... ? VW Golf MK3, 1,8ABS
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Przerabiałem ten temat dzisiaj Po pierwsze nie trzeba wyciagac pompy zeby zobaczyc czy jest sprawna.Jak włączysz zapłon pownienes uslyszec takie 'bzzzzz' jezeli ni slyszysz to pompa nie dziala.
W twoim przypadku jakos tak dziwnie jak czasem dziala czasem nie,ale to chyba znak ze sie konczy Nie chce cie martwic ale ja wymienialem dzisiaj pompe na nową i ubyło mi z kieszeni 300zł
W twoim przypadku jakos tak dziwnie jak czasem dziala czasem nie,ale to chyba znak ze sie konczy Nie chce cie martwic ale ja wymienialem dzisiaj pompe na nową i ubyło mi z kieszeni 300zł
nowa pompa i tak taniololo_golf pisze:Przerabiałem ten temat dzisiaj Po pierwsze nie trzeba wyciagac pompy zeby zobaczyc czy jest sprawna.Jak włączysz zapłon pownienes uslyszec takie 'bzzzzz' jezeli ni slyszysz to pompa nie dziala.
moze troszke roztargniony bylem gdy pisalem pierwszego posta.... Po przekreceniu kluczyka, gdy pompa powinna zrobic bzzz .... nic nie bylo slychac, po podlaczeniu jej na krotko TEZ byla cisza... Filtr tez ma znaczenie ? Szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie on sie znajduje, filtr oleju i powietrza byl zmieniany ... ale nie paliwa ...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprawna pompa zawsze po włączeniu zapłonu bez rozrusznika chwilę będzie działąć, z tym, że za pierwszym razem parę sekund, później krócej.baaq pisze:moze troszke roztargniony bylem gdy pisalem pierwszego posta.... Po przekreceniu kluczyka, gdy pompa powinna zrobic bzzz .... nic nie bylo slychac, po podlaczeniu jej na krotko TEZ byla cisza... Filtr tez ma znaczenie ? Szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie on sie znajduje, filtr oleju i powietrza byl zmieniany ... ale nie paliwa ...
Sa dwie możliwości: albo szczotki przywiesiły się na moment, albo już są na wykończeniu i tylko na jakiś czas jeszcze podziałąją.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51091463 a taka ? Cena mniejsza wydatnie.. z gwarancja... Co Wy na to?
I jeszcze jedna sprawa .... jak pisalem wczesniej pompa dziala... ale... genialnie urwalismy koncowke do podlaczenia do wezyka....
Z racji oszczednosci i duzej sklonnosci do ryzyka... chcialbym ja naprawic... Moze jakby "przyspawac ja plastikim" to byloby dobrze ? Bo gdyby to zrobic jakimkolwiek klejem, to benzyna rozpusci , prawda ?
I jeszcze jedna sprawa .... jak pisalem wczesniej pompa dziala... ale... genialnie urwalismy koncowke do podlaczenia do wezyka....
Z racji oszczednosci i duzej sklonnosci do ryzyka... chcialbym ja naprawic... Moze jakby "przyspawac ja plastikim" to byloby dobrze ? Bo gdyby to zrobic jakimkolwiek klejem, to benzyna rozpusci , prawda ?