[mk2] przegub??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] przegub??
mam małe pytanie ile może kosztować nowy przegub czy jak to sie tam zwie. Stuka mi na lewym kółku, jak wlazłem pod autko, poruszałem ośką, to czuję troche luzu, tzn. porusza się tym troszku do przodu i tyłu, nie na boki.
SOrry za opis lae mało techniczny jestem
humanista z wykształcenia
pozdrooo
SOrry za opis lae mało techniczny jestem
humanista z wykształcenia
pozdrooo
Koszt nowego ok 150-170 zeta
Nie zawsze trzeba zmieniać przegób czasem wystarczy go rozabrać oczyścić i zamienić stronami koszyczek jak nie jest zerwany to jeszcze na tym pojeździsz. Nie zapomnij go uzupełnić stałym smarem no i sprawdź gumowe osłony. Ktoś na forum mi napisal (gdy ja wymieniałem) ze na nowym zrobię 50% tego co na montowanym fabrycznie zobaczymy kiedy znowu da o sobie znać
Nie zawsze trzeba zmieniać przegób czasem wystarczy go rozabrać oczyścić i zamienić stronami koszyczek jak nie jest zerwany to jeszcze na tym pojeździsz. Nie zapomnij go uzupełnić stałym smarem no i sprawdź gumowe osłony. Ktoś na forum mi napisal (gdy ja wymieniałem) ze na nowym zrobię 50% tego co na montowanym fabrycznie zobaczymy kiedy znowu da o sobie znać
A ile zajęła Ci ta wymiana??? Czasowo oczywiście...
I czy taki lajkonik też da sobie radę
To znaczy ni żebym śrubki nie potrafił odkręcić.
W malczanie to nawet uszczelkę wymieniłem pod głowicą
I JEŹDZIŁ chociaż nie wiem czemu
pozdrawiam
gajczak1@go2.pl
I czy taki lajkonik też da sobie radę
To znaczy ni żebym śrubki nie potrafił odkręcić.
W malczanie to nawet uszczelkę wymieniłem pod głowicą
I JEŹDZIŁ chociaż nie wiem czemu
pozdrawiam
gajczak1@go2.pl
ja mam inny problem mi stuka w prawym kole cosik ale na prostej nei na zakrecie jak mocna przyspieszam tzn pod obciazeneim, na poczatku bylo tylko na 1 i 2 biegu a teraz juz slychac na 3 czy to rowneiz przegub ??
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
przeguby jak sa wyrabane to moga sie rozleciec w trakcie jazdy nic przyjemnego bo mozna sie brzydko zalatwic, a na prostej tez moze przegub o sobie znac ale to juz musi byc naprawde wyrypany , ja tak mialem ze juz na prostej dawal o sobie znac i wkoncu go wymienilem bo szybko lubie jezdzic a nie lubie przykrych niespodzianek, wymiencie te przguby to koszt ok 150zeta a bedziecie spokojniejsi. pozdro
Gajczak jeśli chcesz sprawdzić przegub zrób to jadąc, podczas skrętu
jeśli słyszysz stukanie wciśnij sprzegło przy walniętym przegubie stuki i zgrzyty powinny ustąpić i wiesz że to przegub. Bardzo może być przykro kiedy przegub walnie podczas jazdy historia zna przypadki kiedy takowa awaria powodowała poważne uszkodzenia układu jezdnego
jeśli słyszysz stukanie wciśnij sprzegło przy walniętym przegubie stuki i zgrzyty powinny ustąpić i wiesz że to przegub. Bardzo może być przykro kiedy przegub walnie podczas jazdy historia zna przypadki kiedy takowa awaria powodowała poważne uszkodzenia układu jezdnego