Czy opłaca się go robić ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy opłaca się go robić ?
Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie dotyczące MK2. Mianowicie mam do kupienia MK2 z 96r. z silnikiem 1,3 ale w słabym stanie (słaby stan oznacza brak hamulców, silnik bierze olej w ilości 0,5l na 1000Km, rdzawka wychodzi w różnych miejscach, tapicerka i deska raczej do zadbanych nie należy) za 1 300zł. No i moje pytanie jest następujące: czy opłaca się go robić, czy lepiej poszukać czegoś droższego w lepszym stanie technicznym ?? dodam jeszcze, że nie wchodzi w grę żadne inne auto poza golfem MK2 odkąd pamiętam zawsze mi się podobały najbardziej
Jestem nowy na forum i mam pytanie dotyczące MK2. Mianowicie mam do kupienia MK2 z 96r. z silnikiem 1,3 ale w słabym stanie (słaby stan oznacza brak hamulców, silnik bierze olej w ilości 0,5l na 1000Km, rdzawka wychodzi w różnych miejscach, tapicerka i deska raczej do zadbanych nie należy) za 1 300zł. No i moje pytanie jest następujące: czy opłaca się go robić, czy lepiej poszukać czegoś droższego w lepszym stanie technicznym ?? dodam jeszcze, że nie wchodzi w grę żadne inne auto poza golfem MK2 odkąd pamiętam zawsze mi się podobały najbardziej
-
- Użytkownik
- Kontakt:
sawik160284,
albo się autor pomylił i chodizło mu o 1986, albo to skłądak
ja bym nie kupował, bo jak taki szrot, to naprawa wyniesie więcej niz jakaś laleczka mk2
zy MK2 byly produkowane w 1996r???/ czy wtedy juz nie bylo MK3??
albo się autor pomylił i chodizło mu o 1986, albo to skłądak
ja bym nie kupował, bo jak taki szrot, to naprawa wyniesie więcej niz jakaś laleczka mk2
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
no więc tak, czuje się na siłach zrobić hamulce i wnętrze doprowadzić do porządku ale boje bałem się blach i silnika :/ no i chyba mi przemówiliście do rozsądku czas odstawić piwo i pozbierać jeszcze trochę $$$ na lepsze autko
Dziękuje wszystkim
Dziękuje wszystkim
Zapraszam również na stronę Audi Klub Iława = www.Audi.Ilawa.pl
-
- Ma gadane
NIe kupuj. Doprowadzenie go do ładu będzie wymagało sporych nakładów, zwłaszcza pozbycie się rdzy. Jak będziesz się jej pozbywał po kosztach to za rok wyjdzie na nowo.
Lepiej dołożyć, bo te pieniądze i tak będziesz musiał w tego wsadzić.
Ja za swojego zapłaciłem 1500 ale z walniętą skrzynią (automatem) i łysymi oponami. Śladów korozji nie miał, jakby miał jakieś to bym się głęboko zastanawiał. Co prawda po 2 latach coś się pojawia ale nic tragicznego. Ostatecznie mnie wyszedł 2200 z zarejestrowaniem i doprowadzeniem do stanu używalności.
Lepiej dołożyć, bo te pieniądze i tak będziesz musiał w tego wsadzić.
Ja za swojego zapłaciłem 1500 ale z walniętą skrzynią (automatem) i łysymi oponami. Śladów korozji nie miał, jakby miał jakieś to bym się głęboko zastanawiał. Co prawda po 2 latach coś się pojawia ale nic tragicznego. Ostatecznie mnie wyszedł 2200 z zarejestrowaniem i doprowadzeniem do stanu używalności.
Uważam że nie warto bawić się w remonty slnika, które są kosztowne, gdy wokół silnika buda rdzewieje. Kiepskie podstawy do inwestycji. Zrobić dobrze silnik to tylko kwestia pieniędzy i mechanika. A zrobienie dobrze gnijących blach to już inna kwestia.RuncoR pisze:wszyscy piszą o blachach i rdzawce, a co z tym silnikiem ?? czy takie rzeczy (przepalanie oleju) da się zrobić ?? czy trzeba by silniczek wymienić albo oddać do generalnego ??
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
RuncoR, odpuśc sobie tego golfa !!! to kicha totalna !!! a juz napewno nie za takąkase !! bo zeby to wyglądało to włozysz jeszcze i ze 2 tyś i tak nic z tego nie bedize !!!!
Silnik jak bierze olej to juz wogole !!!!
Poczukaj coś albo ze sprawnym silnikiem który nie bierze oleju i buda moze mieć leekki ogniska korozji albo z super blacharką a silnikiem do *#cenzura#* :PPPP skoro dysponujesz małą ilością gotówki )))))
Ten co napisałes to mozna nim na złom zajechać :PPP
Silnik jak bierze olej to juz wogole !!!!
Poczukaj coś albo ze sprawnym silnikiem który nie bierze oleju i buda moze mieć leekki ogniska korozji albo z super blacharką a silnikiem do *#cenzura#* :PPPP skoro dysponujesz małą ilością gotówki )))))
Ten co napisałes to mozna nim na złom zajechać :PPP