Szyba przednia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
Szyba przednia
witam.niedawno kupiłem mk4 z pękniętą szybą przednią.póki co zrobiłem pasek przeciwsłoneczny z adresem strony ale na dłuższą metę nie będę tak jeździł i chciałbym wymienić tą szybkę.teraz pytanie ile szyba przednia z wymianą będzie kosztować,no i jeszcze jedno szyba ma sensor deszczu i tu się mi nasuwa drugie pytanie.czy oni będą musieli wstawić szybę z sensorem deszczu czy po prostu odklejając lusterko do szyby przykleją do nowej i będzie spoko działać?pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
co masz na myśli mówiąć oryginalną szybę? bo nie wiem czy wiesz ale VW nie produkuje szyb a że nie ma znaczka VW to nie znaczy że jest nieorginalna nie dotyczy to szyb nordglass bo one nie maja aprobaty koncernów samochodowych. Mogłeś wymienić w zakładzie za 500 zabrać kasę z ubezpieczenia (daną wg ich cennika) i miałbyś ponad 500 dla siebiekiss pisze:Nie wiem jak sprawa wygląda z sensorem, ale w ASO za oryg. szybę wraz z montażem płaciłem (tzn. PZU a nie ja) 1100zł. Zamiennik z montażem ok. 500zł.
Jeżeli szyba ma sensor deszczu to musi być wymieniona na nową przeznaczoną do montażu tego sensoru, czyli prościej mówiąć szyba taka ma sitodruk przeznaczony na mocowanie tego sensora, z zwykłej szybie tego nie ma, co nierzadko ma znaczenie na działanie sensora. nawet jeżeli będzie działał to będzie to lipnie wyglądać na szybie bez sitodruku. Nie polecam kombinować bo może się okazać że nie zaoszczędzisz.
Nie wiesz co to jest oryginalna część?Kand pisze:co masz na myśli mówiąć oryginalną szybę?
VW nie produkuje wielu podzespołów a mimo to występują one jako części oryginalne lub zamienniki. Tak samo dotyczy to szyb.
Gdyby tak miałobyć to pewnie bym zrobił, ale wycenili mi na 600zł, więc gdzie Ty tu widzisz ponad 500 dla siebie?Kand pisze:Mogłeś wymienić w zakładzie za 500 zabrać kasę z ubezpieczenia (daną wg ich cennika) i miałbyś ponad 500 dla siebie
to co wg Ciebie jest oryginałem a co zamiennikiem, skoro wycenili Ci na 600zł to dlaczego piszesz że ubezpieczalnia zapłaciła 1100?kiss pisze:Nie wiesz co to jest oryginalna część?Kand pisze:co masz na myśli mówiąć oryginalną szybę?
VW nie produkuje wielu podzespołów a mimo to występują one jako części oryginalne lub zamienniki. Tak samo dotyczy to szyb.
Gdyby tak miałobyć to pewnie bym zrobił, ale wycenili mi na 600zł, więc gdzie Ty tu widzisz ponad 500 dla siebie?Kand pisze:Mogłeś wymienić w zakładzie za 500 zabrać kasę z ubezpieczenia (daną wg ich cennika) i miałbyś ponad 500 dla siebie
Przednia sszyba z sensorem deszczu
Szyba jest droższa od normalnej o 50 zł bo ma zaczepy na sensor (kawałek plastiku przykl;ejonego do szyby). Koszt wymiany 480 zł z szybą z gwarancją 12 miesięcy (szczecin 3 miechy temu) Szyba renomowanej firmy i nowa.
Właściciel samochodu VW Golf IV 1.6 SR (AKL) Comfort - 98 rok.