Zamków nie da się zamienić, ponieważ występuje lewy i prawyszach11 pisze:Zauwazylem ze w moim golfie sa chyba pozamieniane zamki w drzwiach przednich
Centralny - pozamieniane zamki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

sądzę że jest podobnie jak w trójce. Jeden mikrowłącznik w zamku odpowiada za CZ i domykanie i ten nie działa. Albo jego kabelki uwalone. Niech mnie ktoś poprawi bo w czwórkach nie siedzę, ale w MK3 tak własnie by było.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

szach11,
u mnie w Tolku jest podobnie, tzn. jak otwieram z kluczyka od strony kierowcy to otwierają się tylko te drzwi, a jak od strony pasażera to otwierają się wszystkie, tak samo przy zamykaniu. Więc to chyba tak ma być i nie mam pojęcia jak to zmienić.
Natomiast jeśli chodzi o domykanie szyb z kluczyka to też myślałem, że działa tylko od strony pasażera (trzeba przytrzymać przekręcony kluczyk aż do zamknięcia się szyb) ale wczoraj odkryłem jak zrobić żeby zadziałało też od strony kierowcy.
Spróbuj przekręcić klucz w zamku nie do oporu (żeby nie ryglował od razu drzwi) ale lekko z wyczuciem żeby załapał mikro-przełącznik we wkładce (o ile jest sprawny), wtedy powinny się domknąć szyby (u mnie tak działa).
Odpisz jeśli u ciebie też tak działa.
Pozdrawiam
u mnie w Tolku jest podobnie, tzn. jak otwieram z kluczyka od strony kierowcy to otwierają się tylko te drzwi, a jak od strony pasażera to otwierają się wszystkie, tak samo przy zamykaniu. Więc to chyba tak ma być i nie mam pojęcia jak to zmienić.
Natomiast jeśli chodzi o domykanie szyb z kluczyka to też myślałem, że działa tylko od strony pasażera (trzeba przytrzymać przekręcony kluczyk aż do zamknięcia się szyb) ale wczoraj odkryłem jak zrobić żeby zadziałało też od strony kierowcy.
Spróbuj przekręcić klucz w zamku nie do oporu (żeby nie ryglował od razu drzwi) ale lekko z wyczuciem żeby załapał mikro-przełącznik we wkładce (o ile jest sprawny), wtedy powinny się domknąć szyby (u mnie tak działa).
Odpisz jeśli u ciebie też tak działa.
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.

no własnie to mi nie pasowało. Więc mikrowłacznik uwalony lub jego kabelkiszach11 pisze:- drzwi kierowcy z kluczyka otwieraja sie wszystkie (jak przytrzymam kluczyk to sie otwieraja okna) - natomiast przy zamykaniu zamykaja sie tylko kierowcy (i niedziala domykanie)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.