[mkIII]sorki- szyber po raz 10000
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hehe ja też posłucham sobie o tym, tzn ja na oko reguloewałem, ale wystaje mi lewa przednia strona wyżej niż reszta i nie wiem czemu,
ogólnie tak na chłopski rozum to powinno się chyba tylko poluzować te 4 śrubki co trzymają szybe, zamknąć go do pozycji wyjściowej i przylukać jak się ułożą a następnie je podokręcać, ale to tak teoretycznie, tak czy siak z 2 osoby by się przydały do zabawy z szybrem, w i na zewnątrz autka
ogólnie tak na chłopski rozum to powinno się chyba tylko poluzować te 4 śrubki co trzymają szybe, zamknąć go do pozycji wyjściowej i przylukać jak się ułożą a następnie je podokręcać, ale to tak teoretycznie, tak czy siak z 2 osoby by się przydały do zabawy z szybrem, w i na zewnątrz autka
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
mam taki sam problem jak kolega piosz7 dach sie podnosi gora dol a nie chce jechac do tylu po wlaczeniu przelaczika tylna czesc szyby sie opuszcza ale sie nie chowa do dachu ???
co to za rodzaj usterki to ta prowadnica????
co to za rodzaj usterki to ta prowadnica????
.zycie to surfing wiec nie boj sie fal.
..:: VW VENTO 1.8 GL ::..
... pozdro mikil ...
..:: VW VENTO 1.8 GL ::..
... pozdro mikil ...
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Najlepiej to w ogole wykrecic caly szyber i spokojnie sobie w domu (garazu jak kto ma) rozebrac. U mnie byla peknieta lewa prowadnica. Wymontowalem ja a nastepnie rozwiercilem. Polaczylem drutem, od dolu zrobilem fazy i rozklepalem koncowki drutu. Byloby dobrze tylko cos metalowy pret wychodzacy spod "blaszanego spoilera" byly malo ruchliwy. Swizdu gwiazdu i prowadnica poszla w pi... Takiego nacisku nie wytrzymalaby nawet sprawna, oryginalna prowadnica. Jedna strona ciagnela a druga nie i tym sposobem nie dziala znowu.
W sumie naprawa tego nie jest ogromnym problemem.
W sumie naprawa tego nie jest ogromnym problemem.
- vroobellek
- Nowicjusz
- Kontakt:
założysz, ja swoją wyciągałem bez opisu, no i sie udało, ale we 3 ja demontowaliśmy, neistety szyber jeszcze chciałbym poprawić bo lewy przedni róg mi wystaje wyżej więc zamierzam na podkładkach go opuścić, jak bedzie wolny czas, słońce i chęci to rozbiere jeszcze raz wszystko
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7