Przerywa na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa na benzynie
witam mam pytanko. golf nie chodzi mi na benzynie po zresetowaniu kompa pochodzi ytroche a po kilkudziesieciu minutach zaczyna przerywać. Na obroty wchodzi jak pompuje gazem. Czasem zaczyna znow normalnie pracować a czasem nie juz bez resetowania. Zdjagnozowałem go za p[omocą kodów błuskowych. pojawił mi się 2122- brak sygnału prędkości silnika i 2342 sonda. Jak poradzić sobie z tą usterką jak posprawdzać te elementy czy to wina sondy czy też moze coś z ta drugą usterką. Z góry dziekuje za pomoc i wszelkie wskazówki
Ostatnio zmieniony sob cze 23, 2007 13:56 przez kamiltaba, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może wejdź do działu LPG, tam wielokrotnie opisywano sposoby emulacji sondy lambda w instalacji LPG. Z tym hallem to może przez to że sprawdzałeś na wyłączonym silniku. W każdym razie usterka halla objawiła by się i na gazie, bo iskry by brakowało lub nie było wcale. Napisz jeszcze co się dzieje jak po resecie jeździsz tylko na benzynie, czy też szwankuje coś czy nie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Precyzuj tematy bo do zsypu na drugi raz poleca !!!
Gitner
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
proponuję: obejrzyj kabel sygnałowy sondy w miejscu gdzie jest przecięty i dolutowane kable od instalki LPG. Na próbę przywróć połączenia fabryczne, to wyjaśni sprawę gdzie jest wina.kamiltaba pisze:nawet jeżdze tylko na benzynie to bład sie ten pojawia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.