Stuka podczas jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomek-bielawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Stuka podczas jazdy

Post autor: tomek-bielawa » pt cze 22, 2007 22:44

Witam mam mały problem. Podczas jazdy samochodem tak do 60km/h słuchać dziwne stukanie z przodu jakby z lewej strony. Przy większej prędkości ten delikatny hałas znika. Nie powoduje to żadnych większych problemów w czasie jazdy jednak jest to denerwujące. Zaznaczę że wymieniałem prawy drążek kierowniczy gdyż miał on już znaczne luzy a także ustawiałem zbieżność. Problem jednak nie zginą. Poza tym zauważyłem że z prawej strony mam do wymiany coś takiego co według książki nazywa się tuleją metalowo-gumową w mocowaniu wahacza. Czy to może być przyczyną tych stuków.

Dzisiaj także zauważyłem pewną dziwną rzecz której nie mogę znaleźć w żadnej książce. Mianowicie z tyłu silnika poniżej gaźnika kolektora znajduje się coś w rodzaju cewki nie mogę tego dokładnie sprecyzować gdyż niema tam dobrego dojścia. Chodzi oto że do tej cewki dołączony jest jakiś kabelek zakończony naciśniętą na coś w rodzaju gniazda brązową jakby plastikową końcówką która posiada coś w rodzaju miedzianych ścieżek i tak sobie to wszystko luzem zwisa. Co to jest za kabelek, do czego służy i czy powinien tak luzem zwisać czy też ta końcówka ma swoje konkretne miejsce i gdzie.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pt cze 22, 2007 23:18

tomek-bielawa pisze:Mianowicie z tyłu silnika poniżej gaźnika kolektora znajduje się coś w rodzaju cewki nie mogę tego dokładnie sprecyzować gdyż niema tam dobrego dojścia. Chodzi oto że do tej cewki dołączony jest jakiś kabelek zakończony naciśniętą na coś w rodzaju gniazda brązową jakby plastikową końcówką która posiada coś w rodzaju miedzianych ścieżek i tak sobie to wszystko luzem zwisa. Co to jest za kabelek, do czego służy i czy powinien tak luzem zwisać czy też ta końcówka ma swoje konkretne miejsce i gdzie.
Bardziej zawilego tekstu to juz dawno nie czytalem. Napisz najperw jaki masz silnik, jaki gaznik 2e2 czy 2ee bo to duzo powie. Jezeli mozesz to zrob zdjecie tego czegos.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”