Witam mam mały problem. Podczas jazdy samochodem tak do 60km/h słuchać dziwne stukanie z przodu jakby z lewej strony. Przy większej prędkości ten delikatny hałas znika. Nie powoduje to żadnych większych problemów w czasie jazdy jednak jest to denerwujące. Zaznaczę że wymieniałem prawy drążek kierowniczy gdyż miał on już znaczne luzy a także ustawiałem zbieżność. Problem jednak nie zginą. Poza tym zauważyłem że z prawej strony mam do wymiany coś takiego co według książki nazywa się tuleją metalowo-gumową w mocowaniu wahacza. Czy to może być przyczyną tych stuków.
Dzisiaj także zauważyłem pewną dziwną rzecz której nie mogę znaleźć w żadnej książce. Mianowicie z tyłu silnika poniżej gaźnika kolektora znajduje się coś w rodzaju cewki nie mogę tego dokładnie sprecyzować gdyż niema tam dobrego dojścia. Chodzi oto że do tej cewki dołączony jest jakiś kabelek zakończony naciśniętą na coś w rodzaju gniazda brązową jakby plastikową końcówką która posiada coś w rodzaju miedzianych ścieżek i tak sobie to wszystko luzem zwisa. Co to jest za kabelek, do czego służy i czy powinien tak luzem zwisać czy też ta końcówka ma swoje konkretne miejsce i gdzie.
Stuka podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
tomek-bielawa
- Nowicjusz

Bardziej zawilego tekstu to juz dawno nie czytalem. Napisz najperw jaki masz silnik, jaki gaznik 2e2 czy 2ee bo to duzo powie. Jezeli mozesz to zrob zdjecie tego czegos.tomek-bielawa pisze:Mianowicie z tyłu silnika poniżej gaźnika kolektora znajduje się coś w rodzaju cewki nie mogę tego dokładnie sprecyzować gdyż niema tam dobrego dojścia. Chodzi oto że do tej cewki dołączony jest jakiś kabelek zakończony naciśniętą na coś w rodzaju gniazda brązową jakby plastikową końcówką która posiada coś w rodzaju miedzianych ścieżek i tak sobie to wszystko luzem zwisa. Co to jest za kabelek, do czego służy i czy powinien tak luzem zwisać czy też ta końcówka ma swoje konkretne miejsce i gdzie.