gaśnie po odpaleniu i wczasie jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ryba_71
Użytkownik
Użytkownik

gaśnie po odpaleniu i wczasie jazdy

Post autor: ryba_71 » pt cze 22, 2007 14:52

MK III 1.9 D zaczął wariować. Najpierw po przekręceniu kluczyka do pozycji 1 zamiast podświetlać się kontrolki w dole tablicy i ustawiać wskaźniki nie ma w tej pozycji nic, aby zaczło się to wszystko pokazywać włącznie z kontlolka świec żarowychnależało przekręcić kluczyk o odrobinę dalej (pomiędzy położenie 1 a start) i przetrzymać aby go nie cofneło do pozycji 1 wtedy podświetlają się kontrolki i ustawiają wskaźniki. Po zgaśnięciu kontrolki świec żarowychprzekręcam dalej na start i odpala po paru sekundach gaśnie lub podczas jazdy. Ostatnio nie chciał się zgasić po wyjęciu kluczyka i chodził bez włożonego kluczyka około 20 sekund. Zdjąłem osłonę stacyjki poruszałem i jest na razie OK. Nie wiem jak długo bo przed zimą miałem już dwa razy przypadek, że nie mogłem go zgasić pomimo wyciągnięcia kluczyka, ale wtedy to zbagatelizowałem bo się samo naprawiło.
Pomóżcie bo jazda tym golfem zaczyna mi przypominać totalizator sportowy. góry dzięki za propozycje rozwiązań.

Awatar użytkownika
Golfiarz217
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Golfiarz217 » pt cze 22, 2007 15:10

posprawdzaj kostke od zapłonu i przydałoby się sprawdzić kabel który jest odpowiedzilany za otwarcie elektrozaworu

[ Dodano: 22 Cze 2007 15:11 ]
Mozliwe że cos nie łaczy i takie cyry się dzieją

MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...

Awatar użytkownika
J3L3N
give it the gun
give it the gun

Post autor: J3L3N » pt cze 22, 2007 15:58

Moze kostka stacyjki:) POZDR czesto pada !

[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”