silnik wycieraczek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

silnik wycieraczek

Post autor: krzych8419 » śr cze 13, 2007 20:01

witam, dzis rano wsiadłem do samochodu i w pierwszej kolejnosci właczyłem wycieraczki aby zebrały wode, a tu "nic , cisza" nawet nie drgna , po zprawdzałem bezpieczniki ,ten czarny przekaznik nad nimi i wszystko ok. prad do silnika dochodzi (zprawadzałem zarówka)
Okazało sie ze najprawdopodobnie zepsuł sie silnik poniewarz kompletnie nic nie reaguje i strasznie sie grzeje , najprawdopodobnie jak by zostawic właczone wycieraczki to by sie zapalił! tylna działa bez problemu .
Czy ktos z was prubował naprawic taki silniczek ???
Pewnie nadaje sie tylko do wymiany, ale moze akurat...
Czekam na wasze porady , z góry dzieki

G.Ł.O.Ś.N.Y

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr cze 13, 2007 22:12

Trzeba by go wyjąć i rozebrać i dokładnie przejrzeć. W oplach naprzykład mechanizmy wycieraczek zacierały się od rdzy, w miejscu, gdzie z przekładni slimakowej wychodzi wałek ze stożkowym wielowypustem i nakrętką pod korbę mechanizmu. A może samo namoczenie WDkiem cos da?Ogólnie jest to prosty mechanicm.

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzych8419 » śr cze 13, 2007 22:54

i tak własnie zrobie , mam nadzieje ze to to i nie trzeba bedzie wymieniac , chociaz szanse nikłe poniewarz do tej pory wycieraczki chodziły bez najmniejszego problemu (padły z dnia na dzien )
Napisze jak wszystko dokładnie przejze i przeczyszcze
Dzieki pozdro !

G.Ł.O.Ś.N.Y

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr cze 13, 2007 23:27

THX.
krzych8419 pisze:(padły z dnia na dzien )
W takim razie podejrzewam,że szczotki sie skonczyły.Ale tez próbowałbym dobrać coś np. od wiertarki...

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzych8419 » śr cze 20, 2007 15:32

witam ponownie , troche mi to zajeło ale na szczescie udało sie uratowac silnik od wycieraczek , był on zablokowany od wewnatrz rdza , wszystko ogulnie było zasniedziałe i zkorodowane,szczotki nie dotykały komutatora itd. pewnie lepiej byłoby załozyc nowy ale moze ten troche jeszcze pociagnie , wyszło mycie karczerem pod duzym cisnieniem gdy woda sie wszedzie dostaje.
Na koniec chce jeszcze poprosic aby inne osoby pisały tak jak Ja , jak rozwiazały swoje problemy z autem i pomagały innym w ten sposób , wiekszosc o tym zapomina
Pozdro

G.Ł.O.Ś.N.Y

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”