co moze być, jeśli auto nie zapali na bęzynie tylko na gazie, a jak sie już jedzie i przełaczy na bęzynę to jedzie już normalnie.... może to być padnięta pompa??
bo to auto co teraz chce kupić to ma własnie taki problem i niewiem czy jest sens je kupić, bo czy da sie to zrobić czy nie....
a jest to silnik 2.0 16v
[corrado] nie pali na bęzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Mój Golf III 1.6 na wtrysku zaczął przerywać kiedy kliknałom przełącznik i chciałem jechać na benzynie. Poprostu przełanczałem na benzyne i jechał aż w pewnym momencie zgasł, pstrykłem na gaz i jechałem dalej. Po pewnym czasie znów przełonczyłem na paliwo z ciekawosci czy pojedzie no i bywało róznie czasem jechał jakby nigdy nic a czasem niestety zgasł od razu. Póżniej doszedł problem z odpalaniem na benzynie oczywiście i to niezależnie czy był zimny czy ciepły. Jezdziłem tak parę miesięcy i teraz to już nawet na benzynie nie odpali nie mówiąc już o jakiejś jeżdzie. Paliwa nigdy mi nie brakowało więc pąpki raczej nie zajezdziłem no chyba że poprostu naturalnie się zużyła. Wyrażcie prosze swoje zdanie co mogło sie rozwalić bo szkoda mi auta piłować przy odpalaniu na gazie. Dziękuje