[corrado] nie pali na bęzynie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sslawek77
Mały gagatek
Mały gagatek

[corrado] nie pali na bęzynie

Post autor: sslawek77 » sob mar 17, 2007 19:18

co moze być, jeśli auto nie zapali na bęzynie tylko na gazie, a jak sie już jedzie i przełaczy na bęzynę to jedzie już normalnie.... może to być padnięta pompa??

bo to auto co teraz chce kupić to ma własnie taki problem i niewiem czy jest sens je kupić, bo czy da sie to zrobić czy nie....

a jest to silnik 2.0 16v

mobil01
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mobil01 » ndz mar 18, 2007 10:15

może coś z wtryskiem .... mieliśmy BMW jakiejś dziwnej serii wogóle było to dziwne auto i wtryskiwacze się posypały od tego czasy nie da sie jezdzić na benzynie tylko na gazie bo wtryski drogie

Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)

moje MK3

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 18, 2007 10:31

Nie zapali na benzynie ani ciepły ani zimny?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

sslawek77
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sslawek77 » ndz mar 18, 2007 11:43

Paweł Marek pisze:Nie zapali na benzynie ani ciepły ani zimny?
nie, tylko na gazie,
dopiero jak sie jedzie to da sie jechac na bęzynie

lupesku
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lupesku » sob cze 09, 2007 18:56

Mój Golf III 1.6 na wtrysku zaczął przerywać kiedy kliknałom przełącznik i chciałem jechać na benzynie. Poprostu przełanczałem na benzyne i jechał aż w pewnym momencie zgasł, pstrykłem na gaz i jechałem dalej. Po pewnym czasie znów przełonczyłem na paliwo z ciekawosci czy pojedzie no i bywało róznie czasem jechał jakby nigdy nic a czasem niestety zgasł od razu. Póżniej doszedł problem z odpalaniem na benzynie oczywiście i to niezależnie czy był zimny czy ciepły. Jezdziłem tak parę miesięcy i teraz to już nawet na benzynie nie odpali nie mówiąc już o jakiejś jeżdzie. Paliwa nigdy mi nie brakowało więc pąpki raczej nie zajezdziłem no chyba że poprostu naturalnie się zużyła. Wyrażcie prosze swoje zdanie co mogło sie rozwalić bo szkoda mi auta piłować przy odpalaniu na gazie. Dziękuje :prayer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”