Podnoszenie szyby i podsufitka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Właśnie tak. Też mi spada i nie bardzo wiem co zrobić. Wyczaiłem klej na aledrogo, ale trzeba chyba nowy materiał.waski75 pisze:czy to może klej puścił.
http://moto.allegro.pl/item201967247_ta ... rski_.html
no z ta szyba to faktycznie dopoki nie zdejmiesz tapicerki to sie nie dowiesz . tak mi sie wydaje ze szyba miala za duzy luz w prowadnicach i przy podnoszeniu przekaszala sie co powodowalo opór. a co strzelilo trzeba niestety sprawdzic. Co do podsofitki to nie za bardzo wiem jaka masz bo slabo znam jeszcze stajnie:) ale jak odpada Ci sam material od tego sztywnego to gorzej,wtedy polecem na dobra wzmacniana tasme dwustonna a jak odchodzi cala sklejka ze sie tak wyraze to polecam klej monterski soudal ( w kazdym sklepie z gwozdziami:)) daj ze dwa placki podepszyj na noc kijem albo czyms i za groma juz jej nie odkleisz od blachy:))) no i niestety bedzie niedemontowalna.
Nie Basia tylko Ketoprom
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
waski75, mialem tak samo z podsufitka, odkleil sie ten material i nie pomagalo nic tylko nałozyc nowy material na cala podsufitke co tez wykonalem teraz mam nowa podsufitke maretiałowa a nie taka gumowana jak mialem. jak bedziesz wyciagal podsufitke to najlepiej we dwie osoby i uwazaj na okolice szyberdachu bo strasznie tam jest krucha podsufitka. W razie problemow słuze pomoca, na priw albo gg. Wymiana nie jest trudna tylko trzeba byc cierpliwym i delikatnym, ja teraz wiem ze najlepiej to robic na trzezwo bo pozniej trzeba łatac pekniecia zywica
[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 10:28 pm ]
co do kleju to wlasnei tak jak kolega wyzje napisal to Bonaterm sie do tego nadaje, tylko nie wiem czy ty chcesz wymieniac cala podsufitke czy tylko ten kawalek co sie odkleił ? bo jezeli kawalkiem to bedziesz mial troche problemu bo ten material sie marszczy , sam probowalem nakleic stary ale strasznie wychodzilo i zakupilem w jakiejs hurtowni material na metry i do dziela dwa dni w tym jeden na schniecie na słoncu i do auta
[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 10:28 pm ]
co do kleju to wlasnei tak jak kolega wyzje napisal to Bonaterm sie do tego nadaje, tylko nie wiem czy ty chcesz wymieniac cala podsufitke czy tylko ten kawalek co sie odkleił ? bo jezeli kawalkiem to bedziesz mial troche problemu bo ten material sie marszczy , sam probowalem nakleic stary ale strasznie wychodzilo i zakupilem w jakiejs hurtowni material na metry i do dziela dwa dni w tym jeden na schniecie na słoncu i do auta
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
waski75, no to bedziesz musial albo opuscic cene, albo opoznic sprzedaz autka zeby to zrobic , tylko to co wydasz na podsufitle Ci sie nie zwroci
A co do samego materialu to on ma jedna warstwe, a pod spodem jest klej ktory pewnie u Ciebie teraz wyglada jakby ktos jakims proszkiem posypał, bo sie wysuszyło i teraz sie kruszy. Na sztuke to tez mozesz na gume do zucia przykleic ale podejrzewam ze długo nie wytrzyma , jak Ci sie spieszy to mozesz na ta tasme dwustronna sprobowac, nie wiadomo jak ona znosi temperature i czy nie bedzie sciagac materiału , tzn czy w miejscach przyklejenia nie bedzie sladow od zewnatrz ze tam jest tasma. Tak zle i tak niedobrze.
A co do samego materialu to on ma jedna warstwe, a pod spodem jest klej ktory pewnie u Ciebie teraz wyglada jakby ktos jakims proszkiem posypał, bo sie wysuszyło i teraz sie kruszy. Na sztuke to tez mozesz na gume do zucia przykleic ale podejrzewam ze długo nie wytrzyma , jak Ci sie spieszy to mozesz na ta tasme dwustronna sprobowac, nie wiadomo jak ona znosi temperature i czy nie bedzie sciagac materiału , tzn czy w miejscach przyklejenia nie bedzie sladow od zewnatrz ze tam jest tasma. Tak zle i tak niedobrze.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Też miałem problem z podsufitówka, jeżdze mk2 z szyberdachem.Wisiała od tylnej szyby do prawie samego szyberdachu.Nikt nie wiedział jak to zrobic-nawet tapicerzy.Klej jest za słaby, zeby to utrzymac, a z listewkami to napewno nie jest najlepszy pomysl.Rok temu udało mi sie to naprawic.Na razie jest dobrze, nie odkleja sie.Urzylem zszywacza tapicerskiego-tylko musza byc jak najkrotsze zszywki.Rowno je powbijalem, troche to wyglada jak szew i jest ok.
Pod materialem jest jeszcze cieniutka gabka(jest ona naprawde cienka) i plyta.To wlasnie z powodu upłwu czasu, ze starosci gabka traci swoje wlasciwosci i sie kruszy co powoduje, ze material nie ma sie czego trzymac i leci na glowe.Najzwyklejsze zszywki tylko naprawde najkrotsze ja chyba uzylem 2 milimetrowych
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gliniak pisze:Pod materialem jest jeszcze cieniutka gabka(jest ona naprawde cienka) i plyta.To wlasnie z powodu upłwu czasu, ze starosci gabka traci swoje wlasciwosci i sie kruszy co powoduje, ze material nie ma sie czego trzymac i leci na glowe.Najzwyklejsze zszywki tylko naprawde najkrotsze ja chyba uzylem 2 milimetrowych
DOKLADNIE!!! wlasnie ta cieniutka gabka pod wplywem starosci sie zaczyna sypac i wszystko opada...U mnie tez wisiala(mam szyberdach) to wyciagnalem podsufitke zdarlem caly ten material , wyczyscilem podsufitke jak i material z tej gabki i przykleilem spowrotem na klej budapren,troche zabawy jest i najlepiej robic we dwoje zeby ladnie ponaciagac , u mnie juz jest tak ponad rok i trzyma super...
Sory ze odswiezam temat, ale tak samo i mi w mk2 odeszla podsufitka wymiana nie wchodzi w gre poniewazm ma ladna czrna podsufitke czy budapren bedzie trzymal jak myslicie.
EXCEPT UNEXCEPT
Jedyny sluszny samochod=vw, jedyny sluszny vw=golf, jedyny sluszny golf = MK2---->[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2127821#2127821][b]Golf MK2 1.8GT SPECIAL[/b][/url]
Jedyny sluszny samochod=vw, jedyny sluszny vw=golf, jedyny sluszny golf = MK2---->[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2127821#2127821][b]Golf MK2 1.8GT SPECIAL[/b][/url]