temperatura w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura w mk3
panowie przy jakiej temperaturze powinien się załączyć wentylator w golfie 3 (silnik abd 1,4i) bo u mnie załącza się dopiero powyżej 105 stopni?? czy coś jest nie tak?????????
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Też mam 1,4 ABD i tak samo wentylator załacza sie przy ponad 105.... Wymieniłem termostat i włącznik termiczny wentylatora.. I ciagle tak samo... Jednak zauważyłem jedna rzecz... Wskaźnik wskazuje temperaturę pod 110 stopni ale woda w zbiorniku wyrównawczym sie nie gotuje...Więc myslę, że trefny jest czujnik wskaźnika...
Marihuana Man pisze:Też mam 1,4 ABD i tak samo wentylator załacza sie przy ponad 105.... Wymieniłem termostat i włącznik termiczny wentylatora.. I ciagle tak samo... Jednak zauważyłem jedna rzecz... Wskaźnik wskazuje temperaturę pod 110 stopni ale woda w zbiorniku wyrównawczym sie nie gotuje...Więc myslę, że trefny jest czujnik wskaźnika...
Woda sie nie gotuje bo to uklad zamkniety troche inna temperatura w...
Wentylator zalacza sie przy 102 i zbija do 90
co do termostatu ja to przechodzilem wymienilem 2 termostaty okazalo sie poprostu ze termostat sie blokowal w kruccu wodnym i troche mi temperaturka szalala
a wiec moja sugestia jest taka nie kupowac tanich gownianych termostatow
warto tez sprawdzic czujnik temperatury co jest w kruccu wodnym jaki ma opory
dla chetnych zalacze instrukcje i dane jakie powinny byc opory
POzdrawiam
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: