Ręczny nie działa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Marcinos80
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ręczny nie działa

Post autor: Marcinos80 » czw cze 07, 2007 07:47

cześć, jak w temacie. W moim MK3 GTI nie działa ręczny, linka niby ok, zaciski ok, wymienione klocki z tyłu (na nowych przejechałem na razie ok 100km) i mechanik rozłożył ręce. Ręczny zawsze się psuł w tym autku, ale przy poprzednich klockach mechanik jakoś naprawił i działało, ale po wymianie klocków nic, można go swobodnie przepychać. Jest to dla mnie o tyle problem, że na biegu (i jedynce i wstecznym) zjeżdża mi z każdej, nawet niewielkiej górki). Więc jest to dla mnie problem. Ma ktoś może jakiś pomysł?

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SkinnerPL » czw cze 07, 2007 08:36

podnies auto, niech ktos Ci hamulec nacisnie, a Ty sproboj zakrecic kolem. Jesli nie da sie przekrecic to znaczy ze masz ten problem co ja :-) Regeneracja zacisków. 70 zeta para. Mozesz sprobowac sam. Zobacz czy sprezyna odciaga Ci linki. I tam musialbys cos jeszcze z samoregulatorem zobaczyc. Nie znam sie na tym wiec musialbys popytac.
Ostatnio zmieniony czw cze 07, 2007 09:16 przez SkinnerPL, łącznie zmieniany 1 raz.

eku_suci
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: eku_suci » czw cze 07, 2007 09:45

sprawdz czy masz dobrze linke naciagnieta, u mnie jak na recznym autko ruszalo wystarczylo tylko naciagnac dobrze linke ;) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marcinos80
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marcinos80 » czw cze 07, 2007 10:51

SkinnerPL, zobaczę te zaciski, może to to.
eku_suci, to nie kwestia naciągnięcia linki, bo mechanik naciągnął mi linkę do oporu i było to samo.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw cze 07, 2007 11:03

Zobacz czy dźwignia o którą linka jest zaczypiona przy zacisku "odbija" gdy puścisz ręczny i nie zacina się w całym zakresie ruchów, jeśli tak, ściąg z niej końcówkę linki i próbuj rozruszać, często to wystarczy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SkinnerPL » pt cze 08, 2007 09:24

Da sie podciagnac wajhe recznego do samej gory? Albo przynajmniej na 3 zeby? I potem juz wyzej nie idzie? Ja obstawiam ze to trzeba te zaciski zregenerowac. Wez odkrec je i wzuc do ropy. Moze przeplucze te syfy i zacznie to chodzic. Najlepiej jak bys to wzucil do nafty. I poczekac pare godzin dla lepszego efektu. Tloczki sie tam wkreca, czasem ich nie wbijaj. Wloz zacisk w imadlo i jakims hakiem ruszaj ta sprezyna. Pochodzi pochodzi i zacznie lapac. U mnie teraz lapie na jedno kolo. Drugie musze oddac na regeneracje. Ale moze sobie sam poradze z tym bo nie przylozylem sie do naprawy tego.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”