Obrotomierz golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obrotomierz golf 2
Posiadam wskaźniki prędkościomierz i zegarek analogowy. Całość ponoć na jedna wtyczkę. Czy jest możliwe i jak to zrobić aby zaadoptować licznik z prędkościomierzem i zegarkiem na LCD na 2 wtyczki. Jeśli to możliwe to proszę o jakieś informacje. Jakie funkcje tego będą działały a jakie nie, bo ten na dwie wtyki to już sprawa komputera MFA a ja w swoim 1,3 z silnikiem na wielopunktowym wtrysku raczej nie mam, albo nie wiem o jego istnieniu.
Tak od początku: jak masz na jeden wtyk a chcesz założyć na dwa to będzie troszkę roboty 
Napisz który masz rok auta i gdzie masz włączanie czterech migaczy (awaryjnych) - na konsoli środkowej czy na kierownicy.
Jak wiesz, to możesz podać przełożenie licznika tego na dwa wtyki, bo może nie pasować do 1.3 - a to następne przeróbki.

Napisz który masz rok auta i gdzie masz włączanie czterech migaczy (awaryjnych) - na konsoli środkowej czy na kierownicy.
Jak wiesz, to możesz podać przełożenie licznika tego na dwa wtyki, bo może nie pasować do 1.3 - a to następne przeróbki.
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
Ja wrzucilem w miejsce zegara obrotek z poloneza plusa i wszysko gra.Nawet dosc poprawnie wskazuje.Mysle wiec ze z oplowskim tez nie bedzie problemu.Jedynie spasowanie go w deske moze przyspozyc troche problemu.Pozdro...
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Czy byłbyś uprzejmy zdradzić mi jak podłączyć taki obrotomierz-z tyłu zauważyłem na nim trzy śrubki, do których należy podpiąć przewody-domniemam, że jeden od cewki (ale któryMarek 81l pisze:Ja wrzucilem w miejsce zegara obrotek z poloneza plusa i wszysko gra.Nawet dosc poprawnie wskazuje.Mysle wiec ze z oplowskim tez nie bedzie problemu.Jedynie spasowanie go w deske moze przyspozyc troche problemu.Pozdro...

Będę mooocno wdzięczny za podpowiedź-pozdr

Jezeli na obrotku masz opisane to w desce jest bezproblemowo.+ jak i - zostaja po zegarze.ja to tam sie własnie podpiołem choc jest tego jeden ujemny skutek.Obrotek jest wciaz pod napieciem 12V.Mozesz go tez podpiąc pod jakikolwiek + po zapłonie np:w skrzynce bezpieczników.A masa gdzie Ci bedzie najlepiej.Pozdro...
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Jezeli na obrotku masz opisane to w desce jest bezproblemowo.+ jak i - zostaja po zegarze.ja to tam sie własnie podpiołem choc jest tego jeden ujemny skutek.Obrotek jest wciaz pod napieciem 12V.Mozesz go tez podpiąc pod jakikolwiek + po zapłonie np:w skrzynce bezpieczników.A masa gdzie Ci bedzie najlepiej.Pozdro...
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Dziękuję Marek 81l ale napisz proszę do którego zacisku na cewce mam podłączyć przewód by zczytywał impulsy-a może do czegoś innego trzeba-odpisz proszę jak to zrobiłeś-powiem szczerzeMarek 81l pisze:Jezeli na obrotku masz opisane to w desce jest bezproblemowo.+ jak i - zostaja po zegarze.ja to tam sie własnie podpiołem choc jest tego jeden ujemny skutek.Obrotek jest wciaz pod napieciem 12V.Mozesz go tez podpiąc pod jakikolwiek + po zapłonie np:w skrzynce bezpieczników.A masa gdzie Ci bedzie najlepiej.Pozdro...