Pompa paliwowa do 1.3 NZ - Pomocy...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Orzeł
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pompa paliwowa do 1.3 NZ - Pomocy...

Post autor: Orzeł » pt maja 06, 2005 01:44

Orientuje się ktoś może ile może kosztować taka pompa nowa a ile używana? Nie mam siły już szukać w archiwum bo padam na twarz a mam jutro o 9 do odebrania auto od elektromechanika i zastanawia mnie jak się zachować... Kolo mnie strasznie zdrażnił bo umówił się ze mną że cena za ustalenie dlaczego auto nie pali to 80zł. Potem miał zadzwonić i powiedzieć co padło i co trzeba kupić abym wiedział ile muszę dać za naprawę. Zadzwonił wieczorem i powiedział że padła pompa paliwa i że ją wymienili na nową i muszę dać 650zł. Ja mu powiedziałem że obecnie nie jestem na tyle przygotowany no i przede wszystkim ze nie taka była umowa. On na to że teraz nie będzie tej wyciągał no i że mi się nie opłaca dawać 250 za diagnozę bo musieli wyjąć starą i założyć nową. Była ostra wymiana zdań po której kolo powiedział że ostateczna cena to 460zł. Moim zdaniem facet wciska mi kit bo nowa pompa to ponoć min. 700 co nijak się nie kalkuluje z jego ceną... Możecie poradzić czy 460 to dobra cena za tą pompę razem z wymianą? Mam żądać od niego starej pompy? Rachunek to powinien chyba wystawić i dać jakąś gwarancję? Poradźcie coś pleace bo czuję że jutro będę miał ciężką przeprawę z tym facetem...

Pozdrawiam - Orzeł

Snake
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Snake » pt maja 06, 2005 02:07

Nie wiem czy ci duzo pomoge, ale jak moja padla w 1.3,kupilem na allegro za 80zl od goscia uzywke z 1.8. Koles mi wymienil w godzinke.

Na szrotach wolali od 200-250 za uzywke

pozdrawiam

--------GOLF 2 1.8 tylko 8v w jakims RP :( + Celica `98 1.8 16v

Jozef
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jozef » pt maja 06, 2005 07:18

Używaną pompę na giełdzie kupiłem za 80 zł. Wymieniałem samodzielnie.

Awatar użytkownika
Orzeł
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Orzeł » pt maja 06, 2005 13:00

Odebrałem auto. Stara pompa siedziała w aucie od 89r. Ta którą mi założyli to Gazelo G10001 3-4 bar. Auto jeździ;)

Pozdrawiam - Orzeł

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » pt maja 06, 2005 14:04

Koleś cię poprostu wkręca węz mu oddaj te pompe daj mu 80 zł i niech się odwali weź starą jedź na szrot kups obie i sam zamontuj. to naprawde proste.

TUTENHAMON

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”