Metaliczne tarcia po wymianie sprzegla

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raddyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Metaliczne tarcia po wymianie sprzegla

Post autor: raddyy » pn cze 04, 2007 13:34

Witam

Oddałem w niepowołane rączki mojego Golfika 3 - po wymianie
sprzęgła na na nowe ( SACHS ) po od paleniu silnika straszne metaliczne tarcia i stuki
w okolicy sprzęgła - skrzyni ! Prosze o pomoc co to może być i jak to usunąć - za 3 dni mam wyjazd a w warsztaty w Łodzi sa zapchane na 5-9 dni do przodu. Uprzejmie prosze szanowne grono forumowe o pomoc !!!!

pozdrawiam Radek :kwiatek:
:kwiatek:
Ostatnio zmieniony pn cze 04, 2007 14:53 przez raddyy, łącznie zmieniany 1 raz.

MADRY I ZNAJąCY SIę NA VW MECHANIK TO SKARB !!!

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » pn cze 04, 2007 14:01

pozyczyles auto czy bylo w warsztacie? no wiec nie jest ciwekawie ktos ci katowal auto, albo sprzeglo sie piosypalo albo skrzynia, wiec to trzeba osluchac, opisz lepiej ten dzwiek bo na postoju to slychac, z wcisnietym pedalem czy nie?

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

raddyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raddyy » pn cze 04, 2007 14:32

Auto oddałem do "poleconego" mechanika ! Jako jedyny miał troche czasu - inni zawaleni robotą na 7 dni w przód. Sprzegło w moim G3 już było liche ( brało 3-5 mm tylko od góry
nawet po wymianie linki na pozbawioną samoregulatora ) Podjąłem decyzje o wymianie.
Kolega mechanik okazał sie kowalem- na dodatek bezkrytycznym burakiem ( szok )

Wymieniał mi to sprzegło 2 dni !!! Po wymianie i 1 szym odpaleniu auta od razy tarcie-stuki-hałas o barwie metalicznej wysokiej. Nie ma znaczenia czy sprzegło wcisniete czy nie - wraz ze wzrostem obrotow hałas sie nasila - ale potem przy zejsciu z obrotow maleje troche nawet czasami zanika na kilka sekund. Kilka godzin cos odkrecal - podkrecał na dole i nic - halas sie troche zmniejszył ale nadal jest .

Nie bede pisał o moim doswiadczeniu z tym kolesiem bo prosi sie o prokuratora.

Za 3 dni mam jechac w długą trase - autonaprawy maja full zlecen ( przed wakacjami )
dlatego poprosze o wskazowke co to moze byc - jakas sruba? zle załozone sprzegło ? trze jakas obudowa - pokrywa ?

Wielkie dzieki za wszystkie wpisy ! Radek

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » pn cze 04, 2007 15:37

Nie ma wyjscia, trzeba rozkrecic i zobaczyc co trze, napewno sa jakies slady jak to wina sprzegla.
A co do "mechanika" to bym mu nie odpuscil...

raddyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: raddyy » pn cze 04, 2007 16:40

ku przestrodze wyjasnie do konca ...

Sa w tym kraju gangsterzy nie mechanicy ! Taki mi sie trafił po znajomosci ... Po 3 godzinnej bezowocnej walce z usunieciem zgrzytow i piskow oraz mojej interwencji o szybkie ustosunkowanie sie do w/w problemu - wyrwał mi kluczyki zwołał kolesi
wytauowanych bandziorów i stweirdził płać i spie ...

jeszcze chwilka a by mnie chyba zlał albo nawet zamordował - Panowie to nie jest fikcja ani fałsz! ta sytuacja miała autentyczne miejsce !!!!

Straciłem 3 dni , 200zł za zła wymiane sprzegła ( w zasadzie popsucie auta ) prawdopodobnie 350 PLN za nowe sprzegło Sachsa ( inaczej nie dostałbym auta albo by mnie zabił ? ) auto mam nie sprawne - holowanie przez kolege , kupe nerwow stresow .... Rozpacz !

Za 3 dni muze odwiezdz moje dziecko do senatorium bo jest ciezko chore na górne drogi oddechowe i mam bardzo poważny problem.

Co zrobic temu "mechanikowi" Macie jakies propozycje ?

pozdrawiam Radek

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » pn cze 04, 2007 19:41

czytam i oczom nie wierze, powinno sie takich odstrzelic, jezeli masz jakiekolwiek pojecie o tym to mozesz w akcie desperacji sprobowac sam zajrzec, albo jesli pieniadze nie graja w tej sprawie wiekszej roli sprobowac namowic jakiegos fachmana na prace po godzinach albo przedstawic mu sytuacje moze sie zlituje, zycze powodzenia i wspolczuje

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » pn cze 04, 2007 20:11

to moze czas zeby mechanikowi przedstawic nowych panów z tatuazami ,tym razem beda to twoi kolesie, to ze polecial w kulki z naprawą i kasy nie chce oddac to jeszcze pol biedy ale straszenia bym mu nie odpuscil i dlatego oko za oko,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”