Już spaliłem 3 cewki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

placente
Nowicjusz
Nowicjusz

Już spaliłem 3 cewki

Post autor: placente » ndz cze 03, 2007 12:13

Witam. Mam problem z moim VW. W ciągu 2 m-cy spaliłem 3 cewki!!!!!!! gdzie mam szukać przyczyny. Mam LPG i może elektryka instalacji sprawia że cewka dostaje silniejsz prąd i szlak ją trafia? Miał ktoś takie problemy? Pomóżcie!!!!!

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » ndz cze 03, 2007 12:34

Zacznij od kabli i swiecy i sprawdz czy kable przebicia nie maja, nastenie kopułka czy styki sa czyste i to samo z palcem.Mi raz siadła cewka jak w kopułce woda się zrosiła.

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 03, 2007 13:06

Warto by upewnić się co do dobrego zmasowania cewki. To znaczy zwykle jest kabel - plecionka idący od śróby pokrywy głowicy do jednej ze śrób mocujących cewkę. Albo oczyścić z korozji i lakieru kawałek blachy przy otworach na te śróby - od strony tyljej, i dać tam jeśli niema taką zębatą podkladkę.
Kable warto by zmienić. Może jakieś kiepskie masz, powypalały się w środku i dają za duży opór cewce.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

placente
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: placente » pn cze 04, 2007 10:52

Dzięki z arady dzisiaj zabieram sie do rozbiórki. Oby po tych wszystkich operacjach następna cewka nie siadła [-o<

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”